Af - 08/12-15 09:26

GUIDE: Her kan du gøre en god gerning i julenGUIDE: Her kan du gøre en god gerning i julen

Hvis dit store julehjerte gerne vil gøre noget godt for andre i julen, giver metroxpress dig her nogle bud på, hvordan du kan støtte socialt udsatte, ensomme og sultne i julen.

Bildstrecke im Grossformat »
Der findes mange måder, du kan hjælpe andre, der måske ikke har så mange ressourcer, til en god jul. Klik dig igennem galleriet og få inspiration til, hvordan du kan hjælpe. (Polfoto/Michael Mottlau) Operation Julegaveregn er et privat initiativ, der indsamler penge til julegaver til de cirka 1.500 børn, der er anbragt på danske børnehjem og døgninstitutioner. Projektet støtter som noget nyt i år også børn i Grønland og på Færøerne. Initiativet støttes af virksomheder, fonde - og altså også privatpersoner. OBS: Drengen på billedet har ikke noget med artiklens indhold at gøre (Creative Commons). Ikke alle har nogen at holde jul med. Derfor har Røde Kors udviklet konceptet "julevenner", hvor du kan melde dig som julevært, hvis du og din familie har plads til en ekstra julegæst - eller hvis du selv mangler nogen at holde jul med. Den 23. december får julevært og julegæst at vide, hvem de skal holde jul sammen med. (Nordicphotos/Chad Ehlers) Ifølge fødevareBanken smider vi mad ud for 1,1 milliarder kroner i julen. FødevareBanken er en non-profit forening, der modtager overskudsmad fra fødevareproducenter, landbrug, supermarkeder og grossister, som de deler ud til organisationer, der arbejder med socialt udsatte - blandt andet børn, kriseramte kvinder og mænd, hjemløse, stofmisbrugere og psykisk syge. Foreningen håber at kunne dele cirka 63.000 måltider lavet af overskudsmad ud til udsatte i julen. (Polfoto/Simon Høgsberg) Hvis du ønsker at donere tid i stedet for penge, kan du melde dig som frivillig til en række forskellige formål i julen. På Frivilligjob.dk kan du finde en oversigt over steder, der har brug for en hjælpende hånd i julen i lige netop dit område. Blandt andet kan du være med til at lave en kreativ workshop for børn i julen, samle ind til hjemløse eller melde dig som frivillig til at hjælpet til juleaften på et plejehjem (Petr Kratochvil/Creative Commons)

Man siger, at julen er hjerternes fest, og hvis du gerne vil lade dit store hjerte komme andre til gode, er der masser af måder, du kan støtte på.

Metroxpress kommer i galleriet øverst med nogle alternative bud på, hvordan du kan støtte forskellige formål i julen - både med pengepung og hjerterum. Og husk, at der er masser af gode formål derude, som du kan støtte, men måske galleriet øverst kan give dig lidt inspiration.

Husker du Jonas fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser han ud i dag
Husker du Jonas fra 'Jul i Valhal'? Sådan ser han ud i dag

Højsæson for tilsvininger: Butiksansatte bliver kaldt 'Fede sæk' og 'luder'
Højsæson for tilsvininger: Butiksansatte bliver kaldt 'Fede sæk' og 'luder'

Her køber du julegaverne billigst på klods
Her køber du julegaverne billigst på klods

TV: Bedstefar holder jul alene: Kan du holde tårerne tilbage?
TV: Bedstefar holder jul alene: Kan du holde tårerne tilbage?


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx