Af - 22/06-16 15:31; Opdateret: 23/06-16 11:53

Forening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selvForening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selv

Foreningen SOS mod Racisme hængte 18-årige Jeremy Wilson ud, der stod frem om sin omskæring. Nu tager formanden afstand fra sine egne udtalelser

storybild

(Billede: Facebook)

Formanden for SOS mod Racisme, tidligere folketingskandidat for SF i Randers, Jette Møller, tager nu kraftigt afstand til sine egne udtalelser.

Kort efter 18-årige Jeremy Wilson stod frem i metroxpress og fortalte om sin egen omskæring som spæd, og hvor hårdt det er, at skulle fortælle om problemer med at hans kønsorgan ikke fungerer, så sendte racismeforeningen følgende ud:

"Stakkels knægt. Omgivet af mænd, der tuder ham ørene fulde af, at hans liv er ødelagt, fordi hans mor fik ham omskåret, fordi det i hendes optik var det naturlige. Han skulle tage på high-school ophold i USA, hvor folk ser ud som ham," skriver foreningen på sin facebook-profil.

Metroxpress ringede i går op til forkvinde, Jette Møller:

"De udtalelser tager vi afstand fra. De skulle aldrig være skrevet. Så dem tager både SOS mod Racisme afstand fra og Retten til forskellighed afstand fra," siger Jette Møller.

Retten til Forskellighed er en ny forening, der gerne vil informere om omskæring på tilhængernes side, hvor SOS mod Racisme siden 1988 har bekæmpet racisme i Danmark. Jette Møller er også i bestyrelsen for Retten til Forskellighed.

Men er det ikke dig, der har skrevet teksten?

"Jo, det er mig som har formuleret det - og det skulle jeg aldrig have gjort. Derfor tager foreningerne afstand fra det, jeg har skrevet," siger forkvinden.

Men hvorfor siger I som racismeforening til ham, at han skal tage til USA, hvor andre ser ud som ham?

"Men det skulle jeg heller ikke have skrevet."

Hvad har det med racisme at gøre at være modstander af omskæring?

"Det har heller ikke som sådan noget med racisme at gøre. Men nu er det jo primært muslimer og jøder, der bliver omskåret her i Danmark.Så derfor rammer man jøder og muslimer, når man vil forbyde omskæring. Og desuden dukker der mange antisemitter, højreradikale og islamofober op i omskæringsdebatten på nettet," siger Jette Møller.

Du har selv stillet op for SF - dit eget parti har jo vedtaget at arbejde for et forbud.

"Jeg er stadig medlem af SF. Men det ændrer ikke på, at mange af dem som taler for et forbud er islamofober. Det kan man se mange steder på internettet," siger Jette Møller.


LÆS OGSÅ: - Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om

LÆS OGSÅ: Minister grilles: Kaldte omskæring menneskeret

LÆS OGSÅ: Den danske regering til FN: Menneskeret at omskære drenge

LÆS OGSÅ: Danmark bekæmper omskæring med 65 millioner kroner

LÆS OGSÅ: SF skyder omskæringsforbud til hjørne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx