Af - 27/10-15 17:11

Parterapeut: En pause i parforholdet kan være en god idéParterapeut: En pause i parforholdet kan være en god idé

Deltagerne i "Gift ved første blik" har oddsene imod sig, men det er en myte, at vi ikke er gode til at kæmpe for ægteskabet, mener parterapeut, Martin Østergaard.

Så er parrene i "Gift ved første blik" klar til at tage på bryllupsrejse i aftenens afsnit af Gift ved første blik - og de første, små konflikter begynder så småt at vise sig. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Endnu virker alle fire par i DR-programmet ”Gift ved første blik” glade for hinanden. Men de har statistikken fra de to tidligere sæsoner imod sig. Ingen af de tre par, der endte med at forblive gift i programmerne er sammen i dag, og i sæson to endte kemien for to af parrene allerede få programmer inde. I den amerikanske udgave af programmet har man omvendt set en grædende brud forvandle frustration til forelskelse.

Martin Østergaard er ofte stødt på synspunktet, at vi danskere er for dårlige til at kæmpe for ægteskabet. Men det er en myte, mener han.

Line fra Gift ved første blik: - Det var så naturligt
Line fra Gift ved første blik: - Det var så naturligt

- Jeg oplever, at folk kæmper for det, når de er ekstremt glade for hinanden, fortæller han til metroxpress.

Omvendt mener han også, at vi er blevet mere bevidste om, hvad vi vil og ikke vil i parforholdet. Det betyder, at man nogle gange finder ud af, at det man troede, man gerne ville have, ikke var det, man havde brug for.

- Måske går man efter ham, der ikke har tatoveringer og som gør én tryg. Men måske er det ikke trygheden, men i virkeligheden udfordringer, man har brug for, fortæller han.

TV: Gift ved første blik: Sådan blev de matchet
TV: Gift ved første blik: Sådan blev de matchet

Han ærgrer sig derfor også over, at det stadig er tabu at gå fra hinanden. Nogle gange er det netop dét, der skal til for at redde forholdet.

- Jeg anbefaler tit, at folk går, mens de stadig kan vende tilbage. En pause kan være en god idé, hvor man tydeligere kan mærke sine følelser, fortæller han.

Tredje afsnit af Gift ved første blik sæson tre sendes tirsdag aften klokken 20.00 på DR1

Poul fra 'Gift ved første blik': - Disse gulve får mine fødder til at lave pruttelyde
Poul fra 'Gift ved første blik': - Disse gulve får mine fødder til at lave pruttelyde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx