Af Berit Hartung - 30/01-18 16:28

Hjemmehjælper smurte 'leverpostejmad' til ældre kvinde: 80-årige Lillian fik kattemad til frokostHjemmehjælper smurte 'leverpostejmad' til ældre kvinde: 80-årige Lillian fik kattemad til frokost

Hendes overbo og søn en lamslåede over, hvordan sagen efterfølgende blev håndteret.

storybild

En københavnsk hjemmehjælper kom ved en fejl til at give en ældre kvinde et stykke rugbrød med kattemad.

Da Lillian Thystrup Jacobsen fra Tårnby på Amager lørdag eftermiddag ville spise den leverpostejmad, hendes hjemmehjælper havde smurt til hende, fik hun sig en ubehagelig overraskelse. Maden smagte nemlig bestemt ikke af leverpostej. Hun lod tallerkenen stå, til hendes naboer lidt senere kom på besøg, så de kunne undersøge maden nærmere.

Det skriver Ekstra Bladet.

»Min søde nabo og overbo opdagede det, fordi hjemmeplejen var gået, da jeg tog en bid af maden. Jeg får så meget, som jeg ikke kan huske, men det her smagte simpelt hen for grimt,« siger hun til avisen.

Overboen, som hjælper den ældre dame med at give hendes kat mad, konstaterede, at der ikke var taget af leverpostejen, men at den bakke med kattemad, hun plejer at fodre katten med, var blevet åbnet.

Da en ny hjælper kom for at se til Lillian Thystrup Jacobsen om aftenen, forklarede overboen og naboen, hvad der var sket. Dagen efter kom chefen fra hjemmeplejen personligt på besøg, men både naboerne og den ældre kvindes søn syntes slet ikke, at lederen tog sagen alvorligt.

»Han gav hende slet ikke en undskyldning. Han fokuserede på, at hun havde mange vandladningsproblemer, og om hun havde de rigtige bleer. Lilians søn var der også, og vi var lamslået. Det var, som om han slet ikke forstod alvoren i det. Han burde jo have kigget hende ind i øjnene og sagt, at det ikke sker igen, men han fejede det bare hen,« siger overboen Pia Jensen.

Dagen efter kom den hjemmehjælper, der havde smurt maden, igen på besøg, og da overboen konfronterede hende med hændelsen, forklarede hun, at hun havde spurgt den ældre kvinde, om det var leverpostej.

Forvaltningschefen i Tårnby Kommune forklarer til Ekstra Bladet, at kommunen er ked af episoden og har givet Lillian Thystrup Jacobsen en undskyldning.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx