Af - 05/05-14 07:06; Opdateret: 09/09-14 15:19

Her er det fortrolige Eurovision-notatHer er det fortrolige Eurovision-notat

Udgifterne til denne uges Melodi Grand Prix i Danmark bliver mindst 22,8 millioner kroner, viser dette fortrolige notat fra Region Hovedstaden. Mulig retssag på vej om hvem, der skal betale mellem DR og kommune og region

storybild

Her er det fortrollige notat fra Region Hovedstaden, som metroxpress har fået fat i. Notatet viser, at udgifterne til det internationale melodigrandprix bliver mindst 22.8 millioner kroner dyrere. Hermed ender de totale udgifter alene for at bygge og drive scenen mindst 70 millioner kr. for skatteyderne.

6. Meddelelser - fortroligt - status for European Song Contest 2014

Regionsrådet fik den 8. april forelagt en status for afviklingen af ESC 2014. Det fremgik af mødesagen, at der var uenighed mellem Danmarks Radio (DR) og det projektselskab, som har indgået værtsby og venneaftale med DR om hvem der skulle bære merudgifter til etablering af de såkaldte flyvepunkter, taget og tilkabling inde i bygningen. Uenighed, der beløber sig til mellem 10 og 12 mio. kr. var parterne enige om at afgøre efter affviklingen af ESC 2014, eventuelt ved voldgift. Det fremgik yderligere af mødesagen, at der måtte forudses merudgifter for Projektselskabet som følge af stormskader på telte og merudgifter til sikkerhed, bl.a. på grund af situationen i Ukraine.

Administrationen har som det fremgår af mødesagen anmodet Wonderful Copenhagen, som har stiftet Projektselskabet, om at indestå, for selskabets gæld, og om at sikre, at ydelser leveret til Projektselskabet bliver betalt.

Status per 21. april er den, at projektselskabet stort set er i mål med selve etableringen af venue - dvs. med opbygning af scene og tilskuerfasciliteter, logistik for medvirkende mv. Projektselskabet har imidlertid den 21. April måttet meddele DR, at selskabet ikke har tilstrækkelige midler til at varetage driften af venue - herunder varetage sikkerhedsforanstaltningerne i det omfang som nu kræves af myndighederne. Udgifterne til sikkerhed var oprindeligt budgeteret til 0.9 mio. kr., men forventes nu at udgøre 5.6 mio. kr. Hertil kommer at udgifter til strøm, VVS, varme og ventilation bliver væsentligt højere, dels fordi hallens kloaksystem har vist sig at være defekt, dels fordi DR har valgt at placere medarbejder og pressefasciliteter uden for hallen i telte i stedet for inde i hallen som oprindeligt forudsat. Samlet set forventes merudgifter til disse og andre poster at løbe op i 12.8 mio. kr. Hertil kan komme et yderligere udgiftsbehov på op til 5 mio. kr. i kalkulerbare risici. Der har på denne baggrund været holdt møde i præsidiet for ESC den 22. april.

DR gav på mødet tilsagn om at lægge de fornødne midler ud for Projektselskabet til de nævnte formål, så ESC 2014 kan afvikles som forudsat. Der er indgået et tillæg til værtsby- og venueaftalen mellem DR og Projektselskabet om udlægget.

Wonderful Copenhagen har, som ejer af Projektselskabet, forpligtiget sig til at arbejde for en løsning af den gæld, som Projektselskabet i medfør af aftalen, pådrager sig til DR, inden udgangen af 2014. De heraf afledte finansieringsmæssige konsekvenser for Wonderful Copenhagen må for Region Hovedstadens vedkommende indgå i de kommende drøftelser mellem Wonderful Copenhagen om resultatkontrakt for 2015.

Journalnummer 13008751

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Dansk by tæt på at løbe tør for vand...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx