Af - 14/10-14 15:19

Grønlandsk minister bag Hammonds fald: Vil være ny formandGrønlandsk minister bag Hammonds fald: Vil være ny formand

Nick Nielsen melder sig nu også ind i kapløbet om at blive ny formand for Siumut. Dermed er der tre kandidater

storybild

(Billede: Polfoto/DALSGAARD MIRIAM)

Kandidatfeltet til formandsposten i Grønlands hidtidige statsministerparti, Siumut, vokser fortsat. Nu melder Nick Nielsen sig også ind i kampen for at ende i spidsen for Siumut i forbindelse med, at partiet skal vælge ny formand på en ekstraordinær generalforsamling lørdag.

Det skriver Sermitsiaq.

Det sker efter, at først Doris Jakobsen og siden Kim Kielsen har meldt sig på banen.

Kim Kielsen er lige nu fungerende regeringschef efter at Aleqa Hammond trak sig 1. oktober på grund af en revisionssag, hvor hun har brugt godt 100.000 kroner fra selvstyrets landskasse til private formål.

Redaktør: Grønland står i et usædvanligt politisk kaos
Redaktør: Grønland står i et usædvanligt politisk kaos

- Jeg kan skabe fornyelse i Siumut, lyder udmeldingen fra tidligere kultur- og kirkeminister Nick Nielsen, som valgte at træde ud af Naalakkersuisut (Grønlands regering, red.) 1. oktober og dermed var med til at få Hammond til at træde tilbage.

- Vi har store udfordringer i landet, både på den korte og lange bane. Og vi kan ikke bare sætte os ned og vente på, at der kommer løsninger udefra, skriver Nick Nielsen i en meddelelse.

- Vi skal selv påtage os rollen som førerhund og sørge for at få skabt de nødvendige rammer, der kan gøre vores land selvbærende og selvstændigt. Vi har mange muligheder for at gøre tingene anderledes end i dag, bare vi gør det i fællesskab og tænker ud af boksen, skriver han.

Gåtur på indlandsisen
Gåtur på indlandsisen

Ifølge Nick Nielsen kan det "være en bremse for en sund udvikling af vores samfund", at det offentlige og de offentligt ejede selskaber udgør en meget stor andel af landets samlede økonomi.

- Vi skal åbne for, at de frie markedskræfter kan bringes i spil, så vi kan tiltrække den nødvendige kapital, der skal udvikle især vores infrastruktur. En god og effektiv infrastruktur er udgangspunktet for vækst i hele landet, uanset hvor den etableres, siger han.

LÆS OGSÅ: Her hopper smilende Kronprins Frederik med på selfie-bølgen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx