Af Ritzau - 17/05-17 09:57; Opdateret: 17/05-17 11:38

Politikere kræver handling efter ny sag om genopdragelsePolitikere kræver handling efter ny sag om genopdragelse

To danskere er befriet fra koranskole i Somaliland. Den ene fortæller til TV2, at hendes mor narrede hende.

storybild

SF kalder det fuldstændig vanvittigt at sende sine børn på genopdragelse, sådan som det er sket for tre dansk-somaliske piger. Forældrene skal straffes økonomisk, mener børneordfører Jacob Mark. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Politikere fra begge fløje i Folketinget mener, at der er brug for handling, efter at to danske piger er befriet fra en ekstremistisk koranskole i Somaliland.

TV2 fortalte om sagen i en udsendelse tirsdag aften. Onsdag bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau, at to danske statsborgere er blandt de befriede.

Ifølge TV2 er det tidligere lykkedes en tredje dansk-somalisk pige at flygte fra samme koranskole.

Pige, Jasmin Osman, fortæller til TV2, at hun blev slået med reb og kosteskafter.

Hun fortæller også, at det var hendes egen mor, der narrede hende til koranskolen i Somaliland. Hendes forældre følte, at hun var blevet for vestlig i sin tankegang og skulle lære at blive en bedre muslim, oplyser TV2.

SF vil have undersøgt, om kommunerne i tilstrækkelig grad bruger de muligheder, der er for at straffe forældrene økonomisk, hvis de sender deres børn på genopdragelse i oprindelseslandet.

Det siger partiets børneordfører, Jacob Mark.

- Det har alvorlige konsekvenser for de unge, der bliver sendt afsted. Når de bliver sendt af sted, er det med argumentet om, at de er blevet for danske og skal genopdrages. Det er fuldstændig vanvittigt, siger han.

- Der er i dag mulighed for at trække forældrenes børnepenge, hvis de sender deres børn på genopdragelse. Men reelt har vi meget lille anelse om, om det overhovedet sker, siger Jacob Mark.

SF mener også, at der er brug for at efteruddanne lærere til at spotte, om elever er sendt af sted og de kommunale myndigheder skal underrettes.

Liberal Alliances Laura Lindahl siger til TV2, at hun vil have undersøgt, om forældrene kan retsforfølges.

- Vi er nødt til at sætte os ned over for dem, der mener, at der er et modsætningsforhold mellem det at være muslim og det at være dansk, siger hun til tv-stationen.

Det er Somalilands myndigheder, der har befriet børnene på koranskolen. Mens Udenrigsministeriet har hjulpet dem med at komme til Danmark, oplyser René Dinesen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Valgstederne lukket: Optælling i...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Kate Middleton hylder prinsesse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx