Af - 25/06-15 15:36

Advarsel til forældre: Børn kan drukne flere timer efter de har været i vandetAdvarsel til forældre: Børn kan drukne flere timer efter de har været i vandet

I denne situation skal du tage dit barn til læge.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi går dejligt sommervejr i møde - og mange skal på ferie. Derfor er en tur i vandet, om det så er pool, hav eller sø, nærmest selvskreven.

Men skal du afsted med børn, skal du være ekstra opmærksom. Amerikanske medier advarer nemlig om fænomenet ‘dry drowning’, hvor børn kan være i fare for at drukne op til 24 timer efter, barnet har været tæt på at drukne men er kommet sig, og man tror, at alt er i orden.

Og den er god nok, siger Erik Bech, der er chef for viden og dokumentation i TrygFondens Kystlivredning.

- Den nuværende definition på drukning er, at man har hæmmet eller umuliggjort vejrtrækning, ved at man er i eller under vand. Og her skal man være opmærksom på tilfælde, hvor børn har været druknet.

- I Danmark er er der en almindelig opfattelse, at drukning betyder ulykker, som man er død af. Vi arbejder nu med nye definitioner på drukneulykker, som kan deles op i fatale, ikke fatale og morbide drukneulykker, hvor man får skader som følge af ulykken.

Erik Bech understreger, at hvis ens barn er ude for en drukneulykke, hvor barnet kommer under vand og sluger en masse vand - og har været druknet efter den nye definition, så bør man faktisk søge læge for at være på den sikre side.

Søger man ikke læge i tide, risikerer man at pådrage sig en kraftig lungebetændelse, som eksempelvis kan føre til væskeudtrædning i lungerne, det såkaldte lungeødem.

- Det er det samme, vi siger til de folk, der hvert år bliver reddet ved de danske kyster: Det kan godt være, det virker som om, der ikke er sket noget, men bliv tjekket hos en læge. For nogle skal indlægges til observation, når de er blevet genoplivet. Man tager ikke bare hjem bagefter, selvom man måske føler sig okay, siger Erik Bech.

Se en livredder gribe hurtigt ind her:


LÆS OGSÅ: TV: Får du også øje på det, der får livredderen til at springe i vandet?

LÆS OGSÅ: Syvårig dreng i koma: Tæt på at drukne i vandland

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx