Af - 10/06-15 20:11

De blå giver de røde bøllebank på sociale medierDe blå giver de røde bøllebank på sociale medier

Blå blok får langt mere omtale på sociale medier end rød blok. Socialdemokraternes negative kampagne mod Venstre og Dansk Folkeparti er blandt årsagerne til deres social medie-succes.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Lars Løkke og co. i blå blok kan glæde sig over, at de i løbet af valgkampens to første uger har høstet mest omtale på sociale medier.

Data fra den digitale medieovervågningsvirksomhed Meltwater, som for metroxpress har undersøgt, hvem af de ti partier, der er fået flest interaktioner på de sociale medier, viser, at de blå samlet tegner sig for 56 procent af omtalen, imens de røde må nøjes med 44 procent.

Professor om Thorning mod Løkke: Nok den hårdeste valgkamp
Professor om Thorning mod Løkke: Nok den hårdeste valgkamp

Ifølge digital konsulent og overvåger af sociale medier under valgkampen, Troels Runge, er det - paradoksalt nok - statsministeren, som de blå skal takke for deres social medie-succes:

- Siden den 30. maj er der sket i skifte fra, at Helle Thorning-Schmidt og rød blok fik mest omtale på de sociale medier, til at Venstre og Lars Løkke pludselig har fået mest omtale. Skiftet skyldes helt enkelt, at rød blok – primært Socialdemokraterne – har været i angreb på Løkke, og det har flyttet fokus over på ham, siger han til metroxpress.

Tallene fra Meltwater understreger Troels Runges pointe om, at Socialdemokraternes negative kampagne mod Venstre og Dansk Folkeparti har givet de to blå partier vind i sejlene. Venstre står nemlig som det største parti for 23 procent af omtalen, imens DF på en andenplads får 15 procent. Først på en fjerdeplads med 11 procent af stemmerne finder man Socialdemokraterne.

Løkke: Botox-kommentar er pinlig
Løkke: Botox-kommentar er pinlig

- Når man hele tiden at snakker om de andre, skyder man ufrivilligt omtalen over på dem. Og det giver dem en enestående mulighed for at sætte en dagsorden. Det tager jo ikke mange sekunder, at komme ind på Løkkes facebookside for at se, om kritikken er rigtig eller ej. Og pludselig befinder du dig der, og det profiterer Venstre i høj grad af, siger Troels Runge.

Qvortrup: Skarp duel endte uafgjort
Qvortrup: Skarp duel endte uafgjort

Professor: S og V er meget ens på sundhedsområdet
Professor: S og V er meget ens på sundhedsområdet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx