Af Ritzau - 25/06-17 21:39; Opdateret: 25/06-17 22:46

Nyt system skal opdage, hvis elever snyder til eksamenNyt system skal opdage, hvis elever snyder til eksamen

Et nyt system tjekker, om en eksamensopgave er skrevet på samme måde som tidligere opgaver fra samme person.

storybild

I dag har man ved mange skriftlige eksamener adgang til internettet, hvilket øger mulighederne for at snyde ved for eksempel at få hjælp udefra. (Billede: Scanpix/Kurt Petersen/arkiv)

Danske studerende skal fremover tænke sig endnu mere om, inden de begiver sig ud i snyd ved skriftlige eksamener.

Ikke kun, fordi det kan få konsekvenser for deres uddannelse, men også fordi chancerne for at blive opdaget bliver større.

Ifølge Berlingske er forskere på Københavns Universitet i gang med at udvikle et system, der kan fange endnu flere eksamenssnydere, end man hidtil har gjort.

Professor Stephen Alstrup fra Datalogisk Institut forklarer, hvordan skrivestilen i en given opgave kan afsløre meget om ophavsmanden.

- Alle mennesker skriver forskelligt. Vi laver forskellige typer af stavefejl, bruger forskellige sætningslængder og typer af ord.

- Laver forskellige ordstillinger og har forskellige lixtal. Tager vi alle disse faktorer i betragtning, kan vi relativt hurtigt opdage, om en given opgave er skrevet af en bestemt elev – eller af en anden, siger han.

Det nye system rammer indtil videre kun plet i 73 procent af tilfældene, men målet er at komme op på 95 procent.

Hidtil har kontrollen blandt andet gået på, om en eksamensopgave eller dele af den matcher de opgaver, som allerede er lagret elektronisk i systemet.

På den måde fanger man imidlertid ikke de snydere, der køber sig til hjælp og lader en udefra kommende person skrive for sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx