Af David Andersen - 15/07-17 16:35

Barn nummer to i danske søskendeflokke er langt mere kriminelBarn nummer to i danske søskendeflokke er langt mere kriminel

Danske familiers barn nummer to har langt den største tendens til at begå voldskriminalitet.

storybild

Hvis man er en dansk families andet barn, og man er hankøn, bliver man født med en 20-40 procent højere risiko for at begå kriminalitet og ende i fængsel end sin ældre søskende.

Det er konklusionen på en dansk-amerikansk undersøgelse foretaget i samarbejde med MIT, der er internationalt anerkendt som verdens førende tekniske universitet.

I undersøgelsen blev danske familier sammenlignet med amerikanske familier fra staten Florida for at se, om to så forskellige samfund hvad angår forskel på rig og fattig, kriminalitet og straffesystem, havde samme tendens hvad angår kriminalitet i forhold til, hvilket barn man er i søskendeflokken.

Og det havde de.

'Vi finder, konsekvent i begge lokationer, at anden-fødte drenge er markant mere tilbøjelige til at udvise problemer med ungdomskriminalitet sammenlignet med deres ældre søskende. Anden-fødte drenge i Danmark har markant flere tilfælde af især meget voldelig kriminalitet og fængsling end deres ældre søskende', skriver undersøgelsens forfattere i konklusionen.

De fandt også flere tilfælde af problemer i skolen og hyperaktivitet hos andenfødte drengebørn under 12 år.

Problemet er ikke lige så markant hos andenfødte børn, som er piger, slår undersøgelsen fast.

Forskerne mener, at problemerne med de anden-fødte drenge opstår, fordi de ikke får lige så meget opmærksomhed fra forældrene som deres ældre søskende.

På alle andre områder har de nærmest identiske vilkår, men gennemgående oplever anden-fødte børn sjældent den samme opmærksomhed fra forældrene som førstefødte, der har oplevet at have forældrene for sig selv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx