Af - 12/01-14 10:29

Pigen fra Tønder:  Jeg ville dø - havde kun min hundehvalpPigen fra Tønder: Jeg ville dø - havde kun min hundehvalp

Fra hun var tre til hun var 11 år gammel blev hun regelmæssigt misbrugt af sin far og til sidst også lejet ud til sex med fremmede mænd. I dag er hun 19, men minderne sidder fast.

storybild

Fra hun var tre til hun var 11 år gammel blev hun regelmæssigt misbrugt af sin far og til sidst også lejet ud til sex med fremmede mænd. I dag er hun 19, men minderne sidder fast. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

- Jeg var bare så træt af det hele. Træt af min forfærdelige historie og den barndom og ungdom, jeg har haft. Jeg var så vred og ked af det indeni over alle de svigt fra voksne, som burde have passet på mig. Det var svært at være i, fordi det er en lortehistorie, og jeg var irriteret over, at det hele var gået sådan til. At det var så uprofessionelt. Ingen havde gjort noget. Og nu var jeg igen alene og ensom i verden. Havde kun min lille hundehvalp. Når jeg tænker på det i dag, er det jo enormt sørgeligt, for min hundehvalp skal jo ikke dø, bare fordi jeg ikke vil leve mere.

Sådan siger den i dag 19-årige pige fra Tønder-sagen til Politiken.

Over for avisen fortæller hun, hvordan tiden efter det årelange misbrug har været, og hvordan minderne fra den svære tid konstant fylder hendes tanker. Til tider så meget, at hun ikke ønsker at leve mere.

Tønder-pigen blev voldtaget af far og solgt til sex: Nu taler hun ud
Tønder-pigen blev voldtaget af far og solgt til sex: Nu taler hun ud

Hun fortæller om en episode fra 2012, hvor hun aktivt gjorde et forsøg på at ende sit liv. Et liv, som fra start til slut næsten udelukkende har budt på svigt og forbrydelser - både fra hendes biologiske familie samt fra myndighedernes side.

En decembernat i 2012, efter hun har været til julefrokost med sin gymnasieklasse, bliver det for meget. Den unge pige lægger sig ud på den kolde asfalt fast besluttet på at ende livet. Ende de mørke tanker.

Hun kan se billygterne i det fjerne og venter bare på, at de skal komme nærmere.

Men de kommer aldrig. Den sociale bagvagt fra Tønder Kommune, som har været inden over den unge piges sag, kommer hende til undsætning. Hun hiver hende op og siger, at hun skal gå indenfor. Imens ringer hun til politiet, som først kommer, da de får at vide, at der er tale om den ældste af pigerne fra 'Tønder-sagen'.

- Jeg kan huske, at jeg er enormt bange, da jeg kommer ind i lejligheden igen. Den sociale bagvagt sidder ved mig i tre timer. Hun tror, at jeg er ved at blive psykotisk. Men til sidst græder jeg mig i søvn, siger hun.

Lægger nu sag an

Den 19-årige pige har i dag valgt at lægge sag an mod kommunen. Hun føler ikke, at de har levet op til deres ansvar, og hun ønsker erstatning for, at den daværende Løgumkloster Kommune og Tønder Kommune på trods af mange alarmsignaler overså de mangeårige overgreb.

Derudover meddeler hun, at samfundets efterfølgende hjælp også på flere punkter er fejlslået.

- Jeg har behov for at sende et signal om, at det, der er foregået i min sag, under ingen omstændigheder er i orden, siger pigen til Politiken søndag.

Læs mere om den historie her: Tønderpigen sagsøger kommunen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx