Af Ritzau - 24/04-17 12:04; Opdateret: 24/04-17 12:41

Duo får usædvanligt hårde straffe for afpresningDuo får usædvanligt hårde straffe for afpresning

To mænd er af Retten i Viborg blevet idømt fængsel i henholdsvis fire år og tre og et halvt år for afpresning.

storybild

To mænd er mandag ved Retten i Viborg blevet idømt hårde fængselsstraffe i en usædvanlig sag om afpresning. (Billede: Free/Colourbox)

To mænd er mandag ved Retten i Viborg blevet idømt hårde fængselsstraffe i en usædvanlig sag om afpresning.

Det oplyser senioranklager Claus Benner.

37-årige Ramazan Günes er idømt fire års fængsel, mens 30-årige Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen skal i fængsel i tre og et halvt år.

- Det er jo en meget lang straf i en sag om afpresning. Det er helt usædvanligt. Men det er der en grund til, for retten siger, at der er tale om systematisk og massive trusler mod de forurettede, siger Claus Benner.

De to var tiltalt for cirka 60 forskellige forhold af afpresning, og de blev ifølge senioranklageren kendt skyldige for "næsten dem alle".

Ramazan Günes har anket dommen, mens Allan Skovgaard Bredkjær Pedersen nu har 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke eller ej.

- De forurettede blev udsat for trusler over telefonen, men også fysisk på bopælen. I visse tilfælde er der også blevet rettet henvendelse til de forurettedes ægtefæller, kærester og børn, siger Claus Benner.

Dele af afpresningen er sket over telefonen. I et tilfælde er afpresningen sket ved, at man truede en ejer af en put and take-fiskesø med at hælde gift i fiskedammen, hvis ikke ejeren betalte 5000 kroner.

I andre tilfælde er afpresningen sket ved trusler om fysisk vold. Ofrene har fået sms-beskeder med tekster som "hvis du ikke betaler, kommer jeg og flækker dig".

Ifølge tiltalen blev omkring 60 personer udsat for afpresning.

Det er da også sagens grovhed og omfang, der gør sagen så usædvanlig, mener anklageren.

- Jeg tror ikke, at der tidligere har været afgørelser med så høje straffe. Men jeg vurderer, at man ikke før har set så store forhold, så jeg mener ikke, at det er en overraskende straf, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Værtshus skabte forargelse med...
bt.dk
Kæmpe skandale i Røde Kors: Ansatte...
bt.dk
Gæst opdagede svineri i dansk skov:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx