Af - 03/06-15 16:30; Opdateret: 04/06-15 08:46

Løkke 'vandt' den første valguge på sociale medierLøkke 'vandt' den første valguge på sociale medier

Efter en uges valgkamp er Lars Løkke Rasmussen (V) den partileder, der er blevet mest omtalt på de sociale medier. Skarpt efterfulgt af Helle Thorning-Schmidt (S).

storybild

(Billede: Polfoto)

Én uge inde i valgkampen er Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, den partileder, der har fået mest omtale på de sociale medier. Det viser data fra den digitale medieovervågningsvirksomhed Meltwater.

Løkke tegner sig for 28 procent af omtalen, imens statsminister, Helle Thorning-Schmidt, kommer ind på en andenplads med 27 procent.

Ifølge kommunikationsekspert og administrerende direktør i LEAD, Kresten Schultz Jørgensen, er det ikke overraskende, at Venstre-formanden er den partileder, der løber med mest omtale:

-Løkke er den person, der har mest at tabe, og derfor er han også den, vi taler mest om, siger han til metroxpress og fortsætter:

- Løkke er midt i en periode, hvor hans menneskelige habitus dagligt bliver vurderet. Det gør Helle Thornings sådan set også, men hun er statsminister, og hendes kurve er mere lineær, og derfor skifter folk ikke mening om hende så ofte, understreger kommunikationseksperten.

Ukendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesag
Ukendt S-politiker vinder på Facebook: Over 70.000 støtter hans mærkesag

Meltwater har siden onsdag den 27. maj - da valget blev udskrevet - trukket data om de ni partiledere fra Twitter, Facebook, Youtube, blogs, kommentarspor og forskellige internetfora. Især Facebook er ifølge Kresten Schultz Jørgensen et ubarmhjertigt medie, når det kommer til personomtale i forbindelse med en valgkamp.

- Facebook er et af de mest brutale medier, fordi det indbyder til, at man enten vender tommelfingeren op- eller nedad. Løkke er lige nu blevet hevet ned fra det piedestal, han var sat op på , og al omtalen han får i disse dage, er fordi folk har samlet sig rundt om skafottet og taler om ham, siger han og understreger, at omtale altid har en god og en dårlig side.

- Det gode ved omtalen er, at Løkke er den suverænt mest eksponerede politiker. Det dårlige er, at han har alt at tabe, fordi eksponeringen stiller gentagne spørgsmålstegn ved hans personlighed. Og det er et problem.

De øvrige syv partiledere slås om de resterende 45 procent af omtalen. De radikales Morten Østergaard kommer ind på en tredjeplads med ni procent, imens Kristendemokraternes Stig Grenov og LA's Anders Samuelsen med to procent har fået mindst omtale på de sociale medier.

Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister
Går Omar Marzouk over grænsen her? Udstiller Løkke og Thulesen Dahl som nazister

BULLSHIT-barometer: Løkke: Regeringen har kun skabt 700 job
BULLSHIT-barometer: Løkke: Regeringen har kun skabt 700 job

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx