Af - 12/08-14 22:45; Opdateret: 13/08-14 06:12

Ærlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristenÆrlig Søren Pape: Jeg er homoseksuel, adopteret og kristen

Den nye formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape, taler ud om både barndom og seksualitet i et interview.

storybild

(Billede: Polfoto)

Søren Pape var ret ukendt i den brede offentlighed, da han for knap en uge siden blev præsenteret som ny formand for Det Konservative Folkeparti.

Så nu, hvor den 42-årige Pape skal til at forholde sig til livet i det politiske rampelys, har han valgt at tale ud sin barndom, tro og endda også sin seksualitet.

PORTRÆT: Søren Pape - en politisk håndværker
PORTRÆT: Søren Pape - en politisk håndværker

- Jeg er homoseksuel. Men det er jo bare én del af mig, fortæller Pape, der bor alene, til " target="_blank">Fyens Stifttidende.

- Jeg havde egentlig besluttet, at det, at jeg er homoseksuel, skulle holdes under privatlivets fred, men jeg får så mange spørgsmål, så nu siger jeg det, som det er.

Ny K-formand får mundkurv på i Folketinget
Ny K-formand får mundkurv på i Folketinget

Han har det fint med sin single-tilværelse, men havde svært ved at forklare det til sine forældre.

- Jeg tror ikke helt, de forstår det, men de har altid støttet mig. Det vigtigste for dem er, at jeg er lykkelig. Og så har jeg måttet fortælle dem, at hvis jeg skal have en partner, skal det være en anden mand.

Pape har med egne ord aldrig ønsket at være kendt som ”homo-borgmesteren”, og har derfor holdt sin seksuelle overbevisning for sig selv.

- Du skal heller ikke regne med, at det er et område, hvor jeg bliver aktivistisk i Folketinget, lyder det fra formanden, der dog indrømmer, at han er helt vild med musicals og Melodi Grandprix:

- Så jo, jeg lever op til alle fordommene, smiler han.

Bestseller-direktør bag K-skifte
Bestseller-direktør bag K-skifte

Søren Pape afslører også i interviewet, at han er adopteret. Hans forældre, Svend og Ruth Poulsen, kunne ikke få børn, og adopterede derfor Pape i foråret 1972.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg fik at vide, at jeg var adopteret, men jeg har altid vidst det. Mine forældre gjorde det eneste rigtige og satte ord på det allerede, da jeg var helt lille. Da jeg begyndte at spørge til det med at ligge inde i maven, sagde min mor, at jeg ikke havde ligget i hendes mave, jeg havde ligget i en anden kvindes mave. Men så skulle hun og far passe på mig, og derfor var jeg blevet deres dreng, fortæller Pape.

Rohde i spil som spidskandidat til borgmester i Viborg
Rohde i spil som spidskandidat til borgmester i Viborg

- Så det med at være adoptivbarn var ikke noget 'issue' hjemme hos os. Mine forældre var jo mine forældre - at der så også var et biologisk forældrepar, opfattede jeg bare som teknik.

Endelig kommer Søren Pape også ind på emnet tro.

- Jeg kommer jo fra et område, hvor kirken er stærkt funderet, og jeg er opvokset i den her stærke, kirkelige tradition. Mine forældre har altid gået meget i kirke. Det har jeg også, selv om det er blevet mindre, efter jeg er blevet borgmester, fortæller Pape, der også har været menighedsrådsformand, i interviewet.

Pape: Køb af stadionnavn var markedsføring - ikke støtte
Pape: Køb af stadionnavn var markedsføring - ikke støtte

- For mig giver troen styrke. Jeg kan bede om styrke til at kunne noget - men jeg kan ikke bede om at få løst mine problemer. Det skal jeg selv gøre, det kan troen ikke.

Han understreger imidlertid, at hans tro ikke har noget med hans professionelle virke at gøre:

- Men troen må jo aldrig blive til politik, det er det, der adskiller os fra andre stater, siger Søren Pape.

LÆS OGSÅ: Engell: Fodboldsag er særdeles alvorlig for Pape

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx