Af Peter Astrup - 26/01-18 18:00

Familiens præst: Der er kun én grund til, at Kim Walls efterladte orker at fortsætteFamiliens præst: Der er kun én grund til, at Kim Walls efterladte orker at fortsætte

Det nytter ikke at forsøge at skabe mening i det grusomme mareridt, som Kim Wall har gennemlevet i ubåden Nautilus, inden hun døde. Det formodede drab på hende giver ingen mening. Det forklarer sognepræst i Trelleborg, Gustaf Centervall.

storybild

(Billede: PETER THOMPSON)

Han taler på Kim Walls families vegne, samt hjælper familien i sorgen i forbindelse med deres datters død.

»Der er ingen mening i det. Det eneste, som man kan gøre, er at forsøge at træde ind og ud af sorgen,« siger han.

Ifølge anklageskriftet mod Peter Madsen, som anklagemyndigheden i København har udarbejdet, så planlagde og dræbte Peter Madsen Kim Wall ombord på ubåden Nautilus mellem den 10. og 11. august 2017. Hvis anklageskriftets formodning, om hvad der skete i ubåden, er korrekt, så har den svenske journalist Kim Wall gennemlevet et ufatteligt mareridt, inden hun afgik ved døden.

Anklagemyndigheden mener, at Peter Madsen bandt hende på hænder og fødder, hvorefter han mishandlede hende ved at slå hende, samt stikke og snitte hende 10 gange på ydersiden af hendes kønsdele og fire gange inde i vagina med kniv eller tilspidset skruetrækker.

Det fremgår af anklageskriftet, som blev frigivet til pressen tirsdag eftermiddag.

»Alle disse forfærdelige informationer har Kim Walls familie også fået,« siger Gustaf Centervall.

- Oplever man en værre sorg, når man mistænker, at ens nære pårørende er blevet myrdet med fuldt overlæg, frem for hvis der var tale om en ulykke?

»Jeg tror ikke, at sorgen er værre. Men mørket og meningsløsheden er større,« siger Gustaf Centervall.

»Det råd, som jeg forsøger at give, er, at man må forsøge at træde ind og ud af sorgens rum. Hvis man sidder i sorgen hele tiden, så fortærer den en. Man må forsøge at træde ud af den ved at arbejde med noget eller foretage sig noget, som giver mening,« siger præsten.

Han fortæller, at det, som Kim Walls mor og far har kastet sig over, er fonden »Remembering Kim Wall,« som de stiftede i september måned efter datterens død.

»Det, som gør, at de orker at fortsætte midt i denne sorg, er deres arbejde med Kim Walls fond, som de har oprettet. De klarer sig ved at gøre noget positivt i deres datters navn,« siger Gustaf Centervall.

Ifølge TV2 så har fonden »Remembering Kim Wall« indsamlet cirka 150.000 dollars, hvilket svarer til 930.000 danske kroner. Pengene skal anvendes til at støtte kvindelige journalisters arbejde rundt om i verden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx