Af - 03/01-16 12:45

TOP 10: Her er årets vildeste 'du gætter aldrig'-overskrifterTOP 10: Her er årets vildeste 'du gætter aldrig'-overskrifter

Metroxpress har samlet eksempler på overskrifter, som gemmer information for læseren, fra året der gik.

Bildstrecke im Grossformat »
Man skal feje for egen dør, før man fejer for andres. Og metroxpress har som de fleste andre medier også lavet adskillige rubrikker på artikler, som gemmer på information for at pirre læseren. Historien handler om, at hunde ikke kan tåle chokolade. I artiklen gemmer der sig et noget voldsomt billede af en hund, som kaster op efter at have spist chokolade. TV2 konstruerer som alle andre medier også denne type rubrikker. Og her er et eksempel på, hvordan man fortæller, at fremmede hjalp uden at sige, hvordan de gjorde. De 'tager sagen i egen hånd'. Fangede de tyvene? Samlede de penge ind? Den må man læse. Historien handler om, at mellem 25-30 fremmede fandt frem til guitaren ved at kigge på annoncer på nettet. En farlig lang rubrik, som slutter af med at love, at når du først har set, hvad tricket skal til for – vil du gøre det samme. Du får ikke bare lyst til det – du kan simpelthen ikke lade være. Historien handler om, hvordan du renser et skærebræt – tilsyneladende overraskende effektivt. Skal man nu være bekymret, når teenageren bliver træt? Hvad advarer moren andre forældre om? Dagens.dk har lavet en rubrik, som nærmest stiller flere spørgsmål end svar. Historien handler om en mor, som advarer andre forældre omkring en influenzavaccine, efter hun mistede sin datter. Et klassisk eksempel på en 'du gætter aldrig'-rubrik. Det kan ved Gud være svært at gætte uden ledetråde. Det skal så også siges, at dette til dels blev løsningen for at undgå ukvemsord. Historien handler om, at lufthavns-myndigheder i Sri Lanka fandt guld for knap 100.000 kroner i en mands endetarm. Man skal holde tungen lige i munden for at forstå, hvad der er tale om her. En kvinde klipper nogle sokker/strømper i stykker for derefter at lave noget kreativt. Historien handler om, hvordan en kvinde fremstiller sokkesnemænd af sokker. Amerikanske BuzzFeed har inspireret mange medier verden over med simple opskrifter til noget lækkert at spise. Rubrikken her er ingen undtagelse. Hvad er det, som kan få enhver til at savle? Historien handler om, hvordan man laver slushice med juice og en frysepose. I stedet for at fortælle, at hun slynger barnet rundt om sig, skriver man blot ''dette', og så er det op til læseren selv at klikke ind for at se, hvad 'dette' dækker over. Historien handler om en russiske kvinde Lena Fokina, som har 'opfundet' baby-yoga, hvor hun holder barnet i arme og ben og svinger det rundt om kroppen. Nej, det kan jo være svært uden nogen som helst form form ledetråd. Historien handler om, hvordan to mennesker hjælper en bjørneunge op af en skraldespand ved at placere en stige, den kan bruge. Hvis man nærlæser rubrikken, lyder det som om, at 'mange' har savlet over at få opskriften at vide og ikke nødvendigvis har savlet over kagen. Og hvordan ved de, at zebrakagen er smagfuld? Historien handler om, at kagen er blevet til gennem en bestemt sprøjteteknik, som giver de karakteristiske zebra-striber.

Se 2015s vildeste eksempler i galleriet.

Sidste år var mediebilledet i den grad præget af, at landets medier gemte information for læserne. Med 'du gætter aldrig'-overskrifter eller 'rubrikker', som det hedder på journalistisk fagsprog, lokkede medier læserne ind på deres historier ved at gemme afgørende information.

Tendensen blev beskrevet kort før 2015 af fagbladet Journalisten, som kunne fortælle om fænomenet, og hvordan Twitter-brugere forsøger at bekæmpe tendensen.

Taylor Swift opfylder fans største ønske, før pigen mister hørelsen
Taylor Swift opfylder fans største ønske, før pigen mister hørelsen

På det sociale medie tweeter de rubrikkerne i en ny udgave, dels for at udstille 'dumme overskrifter,' dels for at 'redde brugerne', før de giver efter og trykker på historierne.

I galleriet over artiklen har metroxpress forsøgt at finde frem til de sjoveste, underligste og dummeste eksempler fra internettet. Nogle er vores egne, mens andre er hentet hos konkurrenterne.

LÆS OGSÅ: Du gætter aldrig, hvad der har inspireret denne smykkekollektion

LÆS OGSÅ: Stjernerne går halloween-amok: Du gætter aldrig hvem der gemmer sig bag masken

LÆS OGSÅ: Anfører misser slutrunde - og du gætter aldrig hvorfor

LÆS OGSÅ: GALLERI: Du gætter aldrig, hvad den seneste hår-trend i Kina går ud på

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx