25/10-17 12:32

DF vil have plan for ny jobudflytning efter finanslovDF vil have plan for ny jobudflytning efter finanslov

Selv om statsjob flyttes i finansloven, kommer planen først bagefter, siger DFs gruppeformand Peter Skaarup.

storybild

København. Der flyttes nok nogle statslige job - måske fra Skat - på næste års finanslov. Men regeringen bør først fremlægge en samlet plan for yderligere udflytning, når finansloven er forhandlet færdig.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, før han onsdag forhandler finanslov med regeringen.

- Vores klare opfordring til regeringen er, at man laver en selvstændig handlingsplan, når det gælder flere udflytninger af statslige arbejdspladser, siger Peter Skaarup.

- Det kan være med til at skubbe på, for at Danmark hænger bedre sammen. Og at man også ude i landkommunerne får nogle flere statslige arbejdspladser.

Trekløverregeringen varslede udflytning af flere end 3900 statslige job, da den tiltrådte i november 2016. Job er især flyttet fra København til større provinsbyer.

DFs gruppeformand afviser, at partierne har skærpet interessen for at flytte job til provinsen, fordi danskerne 21. november ved kommunalvalget skal stemme politikere ind i 98 kommuner og fem regioner.

- Nej, det har det faktisk ikke. Vi har efterhånden i mange år arbejdet for, at vi tager mere hensyn til provinsen, siger Peter Skaarup.

- Og at de statslige arbejdspladser bliver flyttet ud, så mange som muligt. Det er med til at sætte hjulene i gang, hvis man kan flytte dem ud i provinsen. I et tempo, hvor man kan følge med.

Spørgsmål: Så regeringen har lyttet til jer?

- Regeringen har lyttet til os lige efter folketingsvalget. Vi slog i bordet og sagde: "Nu må der til at ske noget". Vi har haft første del af den store plan. Vi siger til regeringen: "Kom i gang med del to", forklarer Peter Skaarup.

Der har været kritik over udflytning af visse institutioner. De har mistet eksperter, fordi ansatte ikke ville følge med, lyder kritikken.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Dyrlæger ser til med rædsel: Nu...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx