Af - 28/01-14 16:24

Kommentator: SF bliver i regeringenKommentator: SF bliver i regeringen

Krisemøde i SF i morgen. Nyt SF-folketingsmedlem 'hælder til' at SF skal træde ud af regeringen som følge af Dong-sagen.

storybild

Hva' nu Vilhelmsen? (Billede: polfoto/arkiv)

Er regeringens frasalg af en femtedel af den statslige energigigant Dong til den kontroversielle amerikanske investeringsbank Goldman Sachs den berømte dråbe, der får bægeret til at fylde over for SF'erne?

I morgen mødes SF's folketingsgruppe og landsledelse på et hemmeligt sted for at gøre regnebrættet op: Skal SF støtte finansminister Bjarne Corydon (S) og resten af regeringens ønske om at sælge Dong-aktierne til Goldman Sachs, eller skal SF holde fast i sine principper og træde ud af regeringen?

- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman
- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman

SF's nye folketingsmedlem Karsten Hønge, som er suppleant for sygemeldte Anne Baastrup, har øjensynligt gjort sin stilling op. Efter gruppemødet i dag sager han på direkte tv:

- Som situationen har udviklet sig, så hælder jeg til, at vi træder ud af regeringen.
Og Hønge er ikke et ensomt, løsgående missil, vurderer politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen:

- Han udtrykker en frustration og en holdning, der rækker langt ind i SF's kernetropper. Finansminister Bjarne Corydon (S) har med kirurgisk præcision valgt den mindst spiselige Dong-investor set med SF-øjne. Goldman Sachs var skurk under finanskrisen og investerer i klyngebomber. Den her sag kan blive dråben, der får bægeret til at flyde over i SF.

Sagen udstiller samtidig, at SF-formand Annette Vilhelsen er en svag leder, der ikke formå at holde kritikken inden døre, siger Thomas Larsen og tilføjer:

Balladen om Dong vokser hos S og SF
Balladen om Dong vokser hos S og SF

- Jeg ville have forsvoret, at vi ville komme dertil at vi reelt diskuterer, om SF vil træde ud af regeringen. Men der kan blive sat gang i en ny negativ spiral, der kan sende partiet ned mod spærregrænsen. Det er de inkarnerede kerne-sf'ere, som siger fra nu.

- Når det er sagt hælder jeg til, at SF bliver i regeringen. Det er SF's ministre mod baglandet, og der tror jeg, at ministrene trækker det længste strå. Det ville være n meget dårlig sag at forlade regeringen på, da det vil udstille SF som et nederlagsrant parri. Det ville være et dårligt udgangspunkt frem mod næste valg, og derfor mener jeg, at det mest realistiske scenario er, at SF bliver i regering.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Folkeskolelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx