Af Ritzau - 27/04-16 12:57; Opdateret: 27/04-16 14:34

Mette Frederiksen tager afstand fra kønsdelt svømningMette Frederiksen tager afstand fra kønsdelt svømning

Den socialdemokratiske leder langer ud efter svømmeundervisning, der har lokket indvandrerpiger i bassinerne.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hovedstadens Svømmeklub tager fejl, når den siger, at den har fundet "opskriften på integration", mener lederen af Socialdemokraterne, Mette Frederiksen.

Den tidligere justitsminister langer ud efter svømmeklubben, der har arrangeret kønsopdelt svømmeundervisning for at lokke piger med muslimsk baggrund til svømning.

Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne
Facebook gløder over kønsopdelt svømning: Så splittet er læserne

Ordningen har ifølge svømmeklubben lokket indvandrerpigerne til i hundredvis, men det er ikke rigtig integration, mener Mette Frederiksen.

- Som mor og politiker - men mest som kvinde - er jeg så meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen, skriver hun på sin Facebook-profil.

V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration
V: Kønsopdelt svømmeundervisning er fejlslagen integration

Hun mener ikke, at det kan kaldes integration, når svømmeundervisningen underlægges, hvad hun kalder et forskruet syn på køn.

- Vi er frie individer. Og hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn. Lad os skabe rigtig integration. På lige vilkår, skriver Mette Frederiksen videre.

Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal
Kun adgang for muslimske piger: Borgmester raser over svømmehal

Den kønsopdelte svømmeundervisning har skabt debat på de sociale medier og har mødt kritik fra flere borgerlige partier som Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Lederen af svømmeklubben og en af pigerne på svømmeholdet fortæller til Berlingske, at flere af pigerne ville blive væk, hvis ikke svømmeundervisningen var kønsopdelt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx