Af - 16/11-15 17:03

I morgen er Almedins sidste chance – får et kvarter til at tale sin sagI morgen er Almedins sidste chance – får et kvarter til at tale sin sag

Inger Støjberg (V) skal i morgen forsvare beslutningen om at udvise familien Fejzic. Inden da får 18-årige Almedin mulighed for at tale sin sag.

storybild

Almedins klassekamerater har tidligere gået på gaden for at demonstrere for han og familiens ret til at blive i Danmark. I morgen er de klar igen. (Billede: Polfoto/arkiv)

I morgen skal udlændingeminister Inger Støjberg (V) i et åbent samråd, der tager udgangspunkt i gymnasieeleven Almedin og familien Fejzic's udvisningssag. Det er Alternativets udlændingeordfører Ulla Sandbæk, der har kaldt ministeren i samråd.

Almedins advokat: Her er chancen for at familien kan blive i Danmark
Almedins advokat: Her er chancen for at familien kan blive i Danmark

Inden samrådet skal 18-årige Almedin ind til et møde sammen med sine plejeforældre og advokat, hvor Almedin får lov til at fremlægge sin sag. Siden udvisningen af familien blev udsat, har Almedins plejeforældre Lasse og Lone Larsen Koefoed forsøgt at leve en så normal hverdag som muligt.

- Lige efter alt det, der skete ude i lufthavnen, var det meget hektisk, men det sidste stykke tid har der været mere ro på. Selv om det hele er dødalvorligt, prøver vi at leve videre og have en normal hverdag, fortæller Lone Larsen Koefoed, der også er Almedins klasselærer.

Hun erkender dog, at den sidste periode har været rigtig hård.

Jeg kunne godt mærke, at Almedin var ked af det i går, og der er en stor frygt for, at de bliver smidt ud.

Lone Larsen Koefoed forklarer, at Almedin får et kvarter til at tale sin sag, og det betyder rigtig meget:

- Jeg håber virkelig, at de tager sagen alvorligt og får øjnene op for hvor syg faren er og hvor kaotisk, det bliver, hvis de sender ham tilbage til Bosnien.

Hun fortæller, at siden episoden i lufthavnen, hvor Almedins far skar sig selv i håndleddet, har faren stort ikke været ude af det psykiatriske hospital, hvor han er indlagt. Han kommer heller ikke til at være til stede på Christiansborg i morgen.

Lille håb for Almedin: Sagen bliver genåbnet
Lille håb for Almedin: Sagen bliver genåbnet

Det gør en masse af Almedins klassekammerater til gengæld. De har arrangeret en fælles aktion i København. På Facebook skriver eleverne, at de vil følge Inger Støjberg fra hendes kontor og hen til samrådet på Christiansborg. Elever fra gymnasier i Birkerød og Frederiksborg vil også deltage.

Generelt har der været utrolig opbakning fra lokalsamfundet, fortæller Lone Larsen Kofoed:

- Vi har lige haft et støttearrangement i beboerhuset i Hundested, hvor der mødte så mange op, at vi til sidst måtte stoppe med at lukke folk ind. Det var virkelig rørende. Her fik vi samlet 50.000 kroner ind til betaling af advokaten.

Plejemor: Sådan har Almedin det nu
Plejemor: Sådan har Almedin det nu

Aktionen, der på Facebook kaldes 'Familien Fejzic's sidste chance' starter klokken 14, mens Inger Støjberg (V) skal i samråd klokken 15.

- Hele familien er blevet en del af vores liv, så det virker helt vanvittigt, hvis de skal tilbage, afslutter Lone Larsen Koefoed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx