Af - 19/12-16 21:29

Kæmpe skatterabat: Her er Danmarks glemte skatteparadisKæmpe skatterabat: Her er Danmarks glemte skatteparadis

Hvis du er frisk på at flytte til Danmarks østligste punkt, lander du i et sandt skatteparadis.

storybild

Der er smukt og stille - og så slipper man meget billigt i skat, hvis man bosætter sig på Danmarks østligste punkt. (Billede: Scanpix/arkiv)

Det er ikke blot Panama, Cayman Islands og den slags eksotiske steder, der lokker med attraktive skatteforhold. Danmark - eller snarere en meget lille del af Danmark - har nemlig også ualmindeligt gunstige skatteforhold, skriver Finans.dk.

Indbyggerne på de to sammenhængende øer Christiansø og Frederiksø - også kendt som Ertholmene - nordøst for Bornholm er nemlig undtaget for at betale kommuneskat, kirkeskat og sundhedsbidrag.

Den gennemsnitlige kommuneskat er i 2016 på 24,91 procent, arbejdsmarkedsbidraget er på otte procent, mens sundhedsbidraget er på tre procent, skriver Finans.dk.

Statsrevisorer om Skats kontrol: Risiko for milliardsvindel
Statsrevisorer om Skats kontrol: Risiko for milliardsvindel

Samtidig er mange ejendomme på de to øer fredet, og bor man i en fredet ejendom er man samtidig fritaget for at betale grundskyld - ejendomsskat på den jord, ejendommen er opført på - ligesom man kan trække udgifter til vedligeholdelse fra i skat.

Ertholmene hører ikke til Bornholms Regionskommune, men under Forsvarsministeriet. Det skyldes, at Christian V helt tilbage i 1684 anlagde fæstningen Ertholmene. Det er grunden til, at de to øer lige siden har indtaget en særlig position inden for den danske stat.

Advokatundersøgelse skal placere aben i skatteskandale
Advokatundersøgelse skal placere aben i skatteskandale

Forsvarsministeriets begrunder over for Finans.dk øernes skattemæssige særstilling således:

'Grundet dels det historiske tilhørsforhold, dels de særlige krav og vilkår som følge af fredningerne, er det ikke hidtil fundet hensigtsmæssigt at lægge Christiansø ind under den kommunale inddeling eller et andet ministerområde. Det indebærer samtidig, at Christiansø ikke indgår i den kommunale økonomi og beskatning.'

Indbyggerne på Ertholmene skal dog som andre danskere betaler statsskatter og arbejdsmarkedsbidrag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx