Af Ritzau - 28/05-16 12:14

Elbæk forbereder partifæller på modvind og interne konflikterElbæk forbereder partifæller på modvind og interne konflikter

Lige nu har Alternativet unægtelig medvind på cykelstien. Men sådan vil det ikke blive ved, siger Uffe Elbæk.

storybild

- Regeringen skal have ros for at gennemføre dens politiske program. Det kan vi lære noget af i oppositionen, siger politisk leder Uffe Elbæk under Alternativets årsmøde. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En femdobling af medlemstallet på ét år, ti folketingspolitikere, seks kommunalpolitikere, gode meningsmålinger og stadigt flere folkevalgte, der hopper med på Alternativets vogn.

Jo, det går godt for Alternativet, opsummerer partistifter og politisk leder Uffe Elbæk under sin tale til 600 fremmødte partifæller på årsmødet i Odense. Men han forbereder samtidig medlemmerne på modgang.

- Lige nu skal vi i den grad nyde, at der er medvind – jeg havde nær sagt på cykelstien, siger han fra scenen i det gamle pakhus på havnen i Odense.

- Men selvfølgelig kommer der perioder, hvor det ikke kommer til at gå så godt – hvor vi får svært ved at håndtere vores interne konflikter.

- Eller hvor kolleger fra andre partier udfordrer os, siger han med slet skjult henvisning til det nylige angreb fra Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, der har kaldt Alternativet et håbløst blufnummer.

- Har I også bemærket det? Det skal vi bare tage som et kompliment!

Uffe Elbæk hiver dernæst et gammelt citat frem - angiveligt fra Gandhi - for at forsikre sine partifæller om, at reaktionen på Alternativets indtog på Christiansborg er helt forventelig:

- Når der kommer en ny spiller på banen, så forsøger de, der har magten, først at usynliggøre den nye, så forsøger de at latterliggøre – og til sidst forsøger de så at bekæmpe den nye. Og så vinder vi, siger han og høster forventede klapsalver.

I ugen op til årsmødet har Elbæk i diverse medier langet ud efter de øvrige oppositionspartier og efterspurgt samarbejde og møder med de øvrige partiledere. Fra talerstolen føjer han endnu en pointe til den kritik:

- Regeringen skal have ros for at gennemføre dens politiske program. Det kan vi lære noget af i oppositionen.

Til gengæld takker Elbæk Enhedslisten, som han kalder det parti, Alternativet de seneste ti måneder i Folketinget har haft den bedste debat med.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx