Af Lars Dinesen - 07/03-15 08:23

Skuffede Norwegian opfordrer til nye forhandlingerSkuffede Norwegian opfordrer til nye forhandlinger

16 timers forsøg på mægling i flykonflikt er endt resultatløs. Norwegian beder piloterne genoverveje tilbud

storybild

(Billede: Polfoto/Johan Nilsson)

Forhandlingerne mellem piloterne og ledelsen i flyselskabet Norwegian er tidligt lørdag brudt sammen, og der er ikke aftalt et nyt møde mellem parterne.

Norwegian har i en mail til Norwegian Pilot Union (NPU) lørdag morgen anmodet om, at piloterne igen vurderer det fremsatte tilbud og møder frem til nye forhandlinger, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Norwegian har lagt et tilbud frem, som giver samtlige skandinaviske piloter jobsikkerhed, stillingsgaranti i tre år, samme solide lønbetingelser og ikke mindst giver en tilknytning til moderselskabet.

- Det er meget skuffende, at det ikke var muligt at nå til enighed med Norwegian Pilot Union (NPU) og Parat hos rigsmægleren. Strejken fortsætter nu desværre på ubestemt tid, skriver Norwegian.

Pilotstrejke rammer 20.000 Norwegian-passagerer lørdag
Pilotstrejke rammer 20.000 Norwegian-passagerer lørdag

Piloterne på deres side siger, at de har strakt sig langt.

- Vi har givet os i tidligere samtaler, og vi har givet os endnu mere i disse sidste forhandlinger, blandt andet gennem større fleksibilitet og bortfald af tillæg. Tidligere har vi lagt pension og forsikringsspørgsmål i puljen.

- Problemet er, at arbejdsgiveren tager uden at give noget tilbage, siger Halvor Vatnar, leder for Norwegian Pilot Union (NPU), i en pressemeddelelse.

Han beskylder Norwegians direktør, Bjørn Kjos, for at forsøge at presse piloterne ved at fremhæve de gener, som rammer passagererne.

- Selskabets ledelse og Bjørn Kjos snakker om de utallige passagerer, som ikke kommer derhen, hvor de skal, men når det kommer til stykket, så ser vi en modpart, som ikke viser vilje til at finde løsninger og egentlig ikke bekymrer sig om passagererne.

Norwegian til piloter: Accepter flytning eller smut
Norwegian til piloter: Accepter flytning eller smut

- Ledelsen er kun ude på at splitte piloterne og forhindre et effektivt lønsamarbejde, siger Halvor Vatnar.

Med sammenbruddet fortsætter den omfattende flystrejke, der så småt begyndte sidste lørdag og for alvor eskalerede onsdag, da næsten 700 piloter nedlagde arbejdet.

Parterne har sammen med den norske forligsmand forsøgt at finde en løsning siden klokken 13 fredag eftermiddag, men klokken 05.30 lørdag morgen gav de op.

Omkring 100.000 rejsende menes indtil nu at have været ramt af strejken, og det tal vokser med omkring 20.000 lørdag.

/ritzau/NTB

LÆS OGSÅ: Internationalt forbund til piloter: Boykot Norwegian

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx