Af Ritzau - 27/10-16 11:39

Hjort beskylder S for hokuspokus med 2025-planHjort beskylder S for hokuspokus med 2025-plan

Et politisk slagsmål udspillede sig torsdag mellem Hjort og Sass om Finansministeriets beregninger af S-plan.

storybild

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) sloges torsdag i et samråd om beregninger af Socialdemokratiets oplæg til 2025-planen. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Finansministeren vildledte, da han fremlagde beregninger af S-plan, mener Socialdemokratiet.

Men Socialdemokratiet må have en mere konkret plan, hvis ikke de vil have, at ministeriet bygger sine beregninger på antagelser.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd torsdag.

Her er ministeren i et politisk slagsmål med Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, om beregningerne af S-oplægget til 2025-planen.

- Selv en blind kan mærke med sin stok, at regnestykket ikke hænger sammen, siger finansministeren.

- Jeg har tilladt mig at lægge nogle antagelser ned over Socialdemokratiets udspil. Mine embedsmænd har herefter udarbejdet en vurdering på baggrund af disse antagelser.

- Jeg vil gerne understrege, at det kun har været nødvendigt at lægge disse antagelser ned over, fordi det ikke har fremgået, hvordan initiativerne i udspillet skal finansieres på den korte bane, siger han på samrådet.

Socialdemokratiet fremlagde i september et oplæg til 2025-planen. Efterfølgende fremlagde finansministeren i Politiken beregninger af oplægget.

I beregningerne antager Finansministeriet, at udgifterne til en afskaffelse af PSO'en skal finansieres af råderummet.

Men det er forkert, mener Henrik Sass Larsen, der ikke køber finansministerens forklaring.

Han peger på 11 konkrete fejl i beregningerne af udspillet.

- Ministeren lægger nogle antagelser ned, som han ikke kan dokumentere og siger, at det er sandhed.

- Der må være en grænse for sagligheden. Vi skriver specifikt i vores oplæg, at vi ikke mener, at PSO'en skal finansieres af råderummet. Det er en helt vildt antagelse, siger Henrik Sass Larsen.

Det er første gang i 16 år som folketingsmedlem, at gruppeformanden har indkaldt til et samråd.

Han bruger desuden samrådet til at kritisere, at ministeren antager, at der i S-oplægget mangler penge til at lave et mere robust pensionssystem.

Men den kritik vil Claus Hjort Frederiksen ikke købe.

- Den måde Socialdemokraterne laver et langt ønskekatalog på, er sådan noget hokuspokus. Ingenting her og ingenting der, men lige pludselig er pensionsproblemet løst, siger finansministeren.

Han forklarer, at han antager, at det vil koste 250 millioner kroner at løse problemet, fordi det er det, som regeringen er kommet frem til i sin 2025-plan.

Men at antage, at Socialdemokratiet skulle tilslutte sig regeringens politik på den måde, er ret usædvanlig, mener Henrik Sass Larsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx