Af Lars Fogt - 12/10-15 20:17; Opdateret: 13/10-15 09:54

Politiet har brugt 28 millioner for at tvangshjemsende udlændingePolitiet har brugt 28 millioner for at tvangshjemsende udlændinge

Politiet har siden 2013 brugt 28 millioner kroner på fly og hotel i forbindelse med tvangshjemsendelser af udviste udlændindinge. I 2.140 tilfælde blev flybilletten ikke brugt

storybild

Senest i dag klokken 10 skal 18-årige Almedin Fejzic og hans familie rejse hjem fra Frederiksværk til Bosnien. Gør de ikke bliver de tvangshjemsendt. Det har Rigspolitiet brugt mere end 28 millioner kroner på under tre år. (Billede: Polfoto)

Det koster staten millioner af kroner i flybilletter og hoteludgifter at få sendt afviste udlændinge hjem.

Samlet er udgiften i perioden fra 2013 til maj 2015 28.025.366 kroner, viser en aktindsigt i Rigspolitiets udgifter til tvangshjemsendelsen af afviste asylansøgere.

Aktindsigten viser samtidig, at man 2.140 gange i perioden måtte betale for flybilleter, der ikke blev brugt.

Enten fordi man ikke kunne finde den udviste, eller fordi vedkommende gjorde så meget ballade, at han blev smidt af flyet.

‘Rigspolitiet kan oplyse, at de opgivne tal vedrører udgifterne til alle udsendelser i de omhandlede år. Der skelnes ikke i Rigspolitiets regnskaber mellem udgifter til udsendelser, der henholdsvis lykkes og ikke lykkes. Rigspolitiet kan endvidere oplyse, at tallet dækker over tilfælde, hvor samme person er forsøgt udsendt forgæves flere gange,’ skriver Rigspolitiet, der siger at tallet godt kan være større.

Formanden for de danske udlændingeadvokater gør opmærksom på, at FN i august kritiserede Danmark for at have udvist en mand til Afghanistan, hvor der foregår tortur.

- Man bruger enorme summer på at udvise folk, hvor man jo i stedet kunne give folk midlertidig opholdstilladelse, til der var fred, siger Helge Nørrung.

Socialdemokraternes Trine Bramsen har et forslag.

- Det lyder som et meget højt beløb. Vi foreslår at bruge fængselsbetjente i stedet, så politiet kan frigøre ansatte, siger hun.

I det aktuelle tilfælde med den udviste 18-årige Almedin Fejzic står staten klar til at tvinge ham på et fly for at sikre sig, at han forlader Danmark og rejser fra Frederiksværk til Bosnien i dag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx