Af - 24/09-13 13:20; Opdateret: 24/09-13 13:46

Låsen var for kraftig: Tyven klippede stativetLåsen var for kraftig: Tyven klippede stativet

En familie fra Østerbro troede, de var på den sikre side, da de låste deres dyre cykel fast til et fastboltet cykelstativ. Det var tyven bare ligeglad med.

storybild

Det var simpelthen ikke nok for Østerbrofamilien at låse deres dyre cykel fast til et cykelstativ. (Billede: Privatfoto/Palle Redder Madsen)

De såkaldte ‘Christianiabikes’ er meget populære blandt cykeltyve i Danmark, fordi prisen på sådan en ladcykel hurtigt kan ryge op over 20.000 kroner.

Derfor er det meget almindeligt, at ejerne af sådanne dyre cykler bruger store summer på kraftige cykellåse, så langfingrede personligheder ikke bare sådan lige kan stikke af med cyklerne.

LÆS OGSÅ: Smart kvinde snyder cykeltyv

Det havde en familie fra Østerbro da også gjort, men det forhindrede alligevel ikke en tyv i at stjæle deres dyre cykel. For selvom selve låsen ikke var det svageste led, var den blevet låst fast til et cykelstativ. Og så klippede tyven bare det over i stedet.

- Det er jo tydeligvis organiseret tyveri, det her, siger Palle Redder Madsen, der sidder i bestyrelsen for ejendommens ejerforening, til Politiken.

Den uheldige ejer af den stjålne cykel har fået dækket det meste af tabet af forsikringen, men det nu ødelagte cykelstativ bliver ikke dækket. Forsikringen dækker nemlig ikke skader på ting, der er boltet fast til ejendommens ydermur, lyder det.

- Nu må vi have en smed til at komme og svejse cykelstativet sammen igen, og det regner vi da med nok skal blive dyrt, siger Palle Redder Madsen til Politiken.

LÆS OGSÅ: Hver femte må selv betale, når cykel bliver stjålet

Et stigende problem
Det er ikke første gang, at tyve klipper stativet over. Fra Forsikring og Pensions forsikringsrådgivnings Riccardo Krogh Pescatori lyder rådet, at ejere af især dyre cykler bør tænke lige så meget over, hvad cyklerne låses fast til, som man tænker over selve låsen.

- Problemet er stigende, og min erfaring med især dyre cykler er, at hvis tyven vil have fat i den, så får han fat i den. Derfor er den bedste ide nok at gemme cyklen, når man ikke kører på den - enten i en gård eller i et aflåst skur for at minimere risikoen mest muligt, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: Tyve gør din cykel livsfarlig

- Men skal man efterlade den et andet sted, er det en god ide at finde et kraftigt jernrør, en lygtepæl eller lignende, som man kan låse den fast til. Den må bare ikke være til gene for andre, og man skal tjekke, om der er skiltet med, at man ikke må parkere en cykel på stedet, lyder rådet fra Riccardo Krogh Pescatori.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx