Af - 28/08-15 11:59

10 gode råd: Sådan får du den bedste studiestart10 gode råd: Sådan får du den bedste studiestart

Det kan være en stor omvæltning at starte på sin videregående uddannelse. Metroxpress har allieret sig med stressrådgiver Thomas Pape - for at give dig gode råd til at komme godt fra start.

Bildstrecke im Grossformat »
- Alle vil gerne vise, at de er tjek på det hele de første par uger. Alle signalerer, at de har styr på det - men i virkeligheden har de fleste svært ved bare at finde rundt på fakultetet. Så acceptér at du er i en læringsproces og forvent ikke, at du kan alt fra start. Det kan dine medstuderende heller ikke, lyder det fra stressrådgiveren fra mindstudy. - Slå koldt vand i blodet. Følelsen af at alt er kaos, er naturlig i starten. Forvent ikke det store overblik med det samme, det kommer lige så stille, lyder det fra Thomas Pape. - Når man starter på et studie og møder en masse nye mennesker, kan man godt have tendens til at give dig ekstra gas og være ekstra meget på, men husk nu at vær' dig selv. Stå ved hvem du er. - På et nyt studie sker der rigtig mange ting hele tiden, og man kan godt glemme at få noget alenetid, men det er altså enormt vigtigt. Det er hårdt at være social hele tiden. Så tag en dag, hvor du går i joggingtøj hele dagen, og får tankerne lidt på afstand. - Prøv at skab et overblik - planlæg det kommende semester. At planlægge semesteret i en kalender kan hjælpe dig med at skabe overblik. Kig datoerne i gennem og lav en overordnet tidsplan, som du vil følge, råder han. - Der er nogle, der signalerer, at de kan læse døgnet rundt, men det er der altså ingen, der kan. Der findes a- og b-mennesker. Find ud af, hvornår på dagen du arbejder bedst, og læs ikke i flere timer ad gangen. Dit hoved skal have pause. Lav eventuelt regler for dig selv, så det ikke skrider, siger stressrådgiver Thomas Pape. - Måske er du vant til at kunne det hele selv, men det er vigtigt at samarbejde med dine medstuderende - de er i samme båd som dig. Find en god studiegruppe, så I kan hjælpe hinanden med læsning og få gavn af hinandens kompetencer. Herudover er det vigtigt at få afklaret, hvem der gør hvad i gruppen og snakke åbent om ambitionsniveau, lyder det fra Thomas Pape. - Det lyder banalt - men hjørnestenene skal være i orden, for at du kan præstere maksimalt. Det lyder banalt, men mange glemmer at sove nok og spise godt. Så husk at få din søvn og spise regelmæssigt. - Mange gør det ubevidst, men det gavner dig ikke at konstant sammenligne di gselv med dine medstuderende. Husk, at de mennesker, du møder, også kun viser en lille del af, hvem de er - især i starten hvor alle prøver at vise deres bedste jeg. Ingen er super-mennekser, selvom det godt nkan fremstå sådan. - Når rampelyset fra rusturen er slukket og det bliver hverdag igen, så husk på, hvad det var der motiverede dig til at starte på netop dit studie.

Se alle 10 råd - ved at klikke videre i galleriet.

Lige pludselig er sommerferien forbi, du flytter hjemme fra - måske endda til en ny by - og nårh ja - så starter du også lige på dit drømmestudie. Det kan være en kæmpe omvæltning, men ikke alle tænker over, hvor meget det kræver.

Thomas Pape, stressrådgiver fra mindstudy,der i mere end 10 år har hjulpet studerende til at præstere bedst muligt, møder mange, der pludselig løber panden mod muren, fordi 'det nye liv' kræver mere end forventet.

Fem apps der gør dig klar til studiestart i en ny by
Fem apps der gør dig klar til studiestart i en ny by

- Studiestart er en speciel tid, og det er vigtigt at have sig selv med på alle planer - ellers opstår der uoverskuelighed og tvivl, forklarer stressrådgiveren.

Metroxpress har i samråd med Thomas Pape samlet 10 gode råd, så du kan få den bedst mulige studiestart. Se alle rådene i galleriet øverst. Rigtig god studiestart!

LÆS OGSÅ: Studiestart: København ribber din SU

LÆS OGSÅ: Flere studerende får deres studiebøger på ulovlig vis

LÆS OGSÅ: De slap ind på landets sværeste uddannelse

LÆS OGSÅ: Mor raser: Kan du se, hvorfor denne studerende skulle sendes hjem?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx