Af - 21/05-14 11:30; Opdateret: 21/05-14 13:03

Læge: Crossfittere lever en livsfarlig tilværelseLæge: Crossfittere lever en livsfarlig tilværelse

Crossfit er ekstremt populært, og tusindvis af danskere sværger til kulturen omkring træningsformen. Men crossfit har en mørkeside, som ifølge overlæge kan have alvorlige konsekvenser.

storybild

Crossfit er ekstremt populært, og tusindvis af danskere sværger helligt til kulturen omkring træningsformen. Men crossfit har en mørkeside, som ifølge overlæge i Kræftens Bekæmpelse kan have alvorlige konsekvenser. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

I weekenden blev de uofficielle Europamesterskaber i Crossfit afholdt i Ballerup Super Arena. Her udkæmpede toptunede kroppe - mænd som kvinder – kampe inden for rå styrke, udholdenhed og spændstighed.

Interessen for eventet var enorm, og de 15.000 fans på lægterne vidner om, at crossfit som trænings- ja, nærmest livsform er populært blandt danskerne.

Er Marie-Louise for fræk til fitness?
Er Marie-Louise for fræk til fitness?

Og ja, crossfit er en livsform – og langt mere end bare træning. Det er en fælles måde at leve på, hvor man både træner og spiser ens. Diæter med højt proteinindhold som Palæo også kaldet stenalderkost er et must, når man dyrker crossfit.

- Det handler om at være en del af fællesskabet, og derfor spiser man som de andre, siger crosskoordinator i fitness dk, Cecilie Høgsbro, til metroxpress.

Muskelbundter hylder 'For fræk til fitness'-Marie-Louise
Muskelbundter hylder 'For fræk til fitness'-Marie-Louise

Hendes udsagn understøttes af en kollega fra Aarhus Crossfit:

- Man kan sagtens sige, at det er lidt sektlignende, for man kigger på dem, der sætter standarten, og så spiser man det, de gør. Og det er udelukkende palæo, understreger Peter Ravn, der er daglig leder i Nordeuropas største enkeltcenter med mere end 1000 medlemmer.

Risiko for livstruende sygdomme
Udviklingen bekymrer Anne Tjønneland, der er overlæge og forskningsleder inden for kost i Kræftens Bekæmpelse. Stenalderkost indeholder høje mængder af animalsk fedt og protein, som bestemt ikke er godt for os:

- Langtidsstudier viser, at det ikke er gavnligt med et højt kødindtag. Det øger risikoen for blandt andet tyktarmskræft og hjertekarsygdomme, siger hun og understreger, at det værste man kan gøre er at udskifte sin havregrød med æg og bacon.

Silas: Fitness dk gør mig utryg
Silas: Fitness dk gør mig utryg

- Det er ikke sådan, at man med en diæt på en måned eller to udsætter sig selv for fare, men hvis man over halve og hele år forsager fuldkornsprodukter, så bliver det et problem, påpeger Anne Tjønneland.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltale: Hashkøbmænd ville plante...
bt.dk
Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx