Af - 01/01-14 19:37; Opdateret: 01/01-14 20:24

Nytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækstNytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækst

Thorning trækker fronterne i dansk politik op i sin nytårstale.

storybild

Thorning gik i kødet på Løkkes nulvækst-ambitioner i sin nytårstale. (Billede: polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) benyttede årets første dag og sin nytårstale til at lange ud efter Løkkes nulvækstplaner og trækker dermed fronterne i dansk politik op forud næste folketingsvalg, som senest skal falde i 2015.

- Sten for sten har vi bygget et Danmark med stor lighed og stor frihed for hver enkelt af os. Det er kernen i det land, vi er. Et solidarisk Danmark. Og det er vores valg, om det land også skal være her i fremtiden. Regeringen har valgt, at vi vil bruge flere penge på vores offentlige sektorm sagde Thorning i sin nytårstale og tilføjede:

Heftig debat: Det siger politikerne om Helles tale
Heftig debat: Det siger politikerne om Helles tale

- Vi vil hvert år bruge lidt mere på vores uddannelser. På bedre sundhed. På mere tryghed. Det har vi besluttet i en krisetid. For jeg tror ikke på nulvækst, sagde hun med klar adresse til Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstres ambition om en offentlig sektor med nulvækst.

Forud for talen har flere politiske kommentatorer vurderet at talen ville udfordre Venstre og lægge i kakkelovnen til næste folketingsvalg.

- Thornings tale i aften bliver kickstarten på et helt afgørende år for regeringen. Vi står over for et år, hvor det i virkeligheden bliver afgjort, hvem der kommer til at vinde næste valg. Derfor forventer jeg en ret politisk nytårstale, sagde politisk på Ekstra Bladet Hans Engell til Ritzau umiddelbart før Thornings tale.

Den røde tråd i Thornings tale var, at det er politisk valg, hvordan samfundet skal formes og bygges Et valg – der i statsministerens optik – står mellem Løkkes nulvækst eller nye investeringer i den offentlige sektor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx