Af - 27/01-14 07:30; Opdateret: 27/01-14 15:43

Riget om sultende kræftbørn: Vi skal blive bedreRiget om sultende kræftbørn: Vi skal blive bedre

Rigshospitalet erkender, at det er problematisk, at børn bliver tvunget til at faste på ubestemt tid, fordi planlægningen mellem afdelingerne halter.

storybild

(Billede: Polfoto)

Metroxpress kan i dag afsløre, at børn bliver tvunget til at sulte i op til et døgn, mens de venter på at modtage kemobehandling.

Her er Rigshospitalets svar:

»Jeg forstår fuldstændigt forældrenes frustrationer. Det er helt naturligt, at man som forældre finder det urimeligt, for det er urimeligt, for det er korrekt, at mange af børnene endda kan være ekstra sultne på grund af mediciner. Så det er ikke hos os, som det bør være,« siger klinikchef Karen Vitting Andersen, Rigshospitalets Børne-ungeklinik.

LÆS OGSÅ: KRÆFTSYGE SMÅBØRN TVINGES TIL AT SULTE PÅ UBESTEMT TID

Hvorfor er det så sådan?
»Noget af forklaringen er, at vi i anæstesien har et planlagt dagsprogram, som vi kan blive nødt til at afbryde på grund af akutte ting som for eksempel et kejsersnit.«

Men det forklarer jo ikke, at forældrene ikke får besked, så børn, der udskydes til senere, kan få morgenmad eller måske ligefrem frokost også?

»Nej, den her ulykkelige situation viser også, at vi skal blive bedre til at holde øje med, hvordan de kan få noget at spise. Ligesom vi også skal blive bedre til at informere forældrene om, hvornår deres barn skal i anæstesi. Og vi arbejder med at forbedre vores kommunikation mellem afdelingerne, et kommunikationsproblem som mange hospitaler lider under.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Cecilie Hother afslører sin kur:...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx