06/05-14 17:08

Tre danskere er døde af svinebakterieTre danskere er døde af svinebakterie

Svinebakterie har kostet de første danskere livet, siger læge, og antallet af smittede er steget voldsomt.

Tre danskere er døde som følge af infektioner på grund af svinebakterien MRSA, der er resistent over for antibiotika. Det skriver Ingeniøren tirsdag.

Det menes at være første gang, at danskere er døde på grund af bakterien. Det kom frem tirsdag under en retssag, hvor en overlæge på Odense Universitetshospital kunne fortælle om dødsfaldene.

- Fra mit eget hospital har jeg kendskab til en patient, der sidste år døde af en MRSA-infektion fra svin. Da jeg rapporterede dødsfaldet, spurgte jeg Statens Serum Institut, om der havde været andre tilfælde.

- Og det var der: et i 2012 og igen et året efter, siger Hans Jørn Kolmos, der også er professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet, under retssagen ifølge Ingeniøren.

Han kan konstatere, at tre danskere har mistet livet på grund af bakterien siden 2011.

Der findes flere former for MRSA-bakterier. Typen, som stammer fra svin, hedder CC398. I en kontrolkampagne fandt Fødevarestyrelsen bakterien i 77 procent af svinene på danske slagterier.

Antallet af smittede danskere er steget med 68 tilfælde på et år. I 2011 var 164 danskere smittede, og i 2012 var det steget til 232. Det stigende omfang bekymrer flere af landets førende eksperter i resistente bakterier, som Ingeniøren har talt med.

- Bakterien er sluppet ud i samfundet. De tre dødsfald er alle forårsaget af svinetypen af MRSA, selvom de ikke har haft nogen kontakt til svin. Det er stærkt bekymrende, at smittespredningen er så voldsom, siger Hans Jørn Kolmos.

MRSA er en stafylokokbakterie, som kan blive overført fra dyr til mennesker ved direkte kontakt. Men bakterien smitter kun sjældent fra menneske til menneske, skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

/ritzau/


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er gravid i syvende måned - og...
bt.dk
Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Beckham-søn viser sin nye tatovering...
bt.dk
Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx