Af - 18/05-15 21:12; Opdateret: 18/05-15 21:22

\"Tør din røv i koranen": Politiker bombarderes med hadefulde beskeder

SF’eren Özlem Cekic får dagligt grove og truende beskeder. Nogle bliver meldt til politiet, andre kommer på Facebook. Nu blæser hun til fælles kamp mod tyrannerne: - Det er vores alles ansvar.

Bildstrecke im Grossformat »

Mandag har folketingspolitiker Özlem Cekic (SF) brugt en time på sortere de mange hadefulde beskeder, som hun dagligt får tilsendt fra fremmede. Hun kan efterhånden forudsige, hvad indholdet er, men alligevel er det aldrig en sjov opgave.

- Jeg blev fysisk dårlig til sidst for, det er godt nok mange “luder” og “perker”, man skal igennem, siger hun til metroxpress.

SF: Folkemødet kan blive ubehageligt for danske muslimer
SF: Folkemødet kan blive ubehageligt for danske muslimer

Hun har netop lagt en håndfuld af de beskeder ud på sin Facebook-profil, og der står eksempelvis:

- Fuck dig din islamist luder. Du er aldrig velkommen i vores land og bliver det aldrig nogensinde. Tør din røv i koranen, du er heller ikke en rigtig muslim, og du har ingen land din nasserøv.

Vi har alle et ansvar
Sådan bliver hun jævnligt overfuset på sms, e-mail, sociale medier eller på gaden. Hun lægger åbent chikanen frem, fordi hun mener, det er et problem for demokratiet, som vedkommer alle og ikke kun den, det går ud over.

- Vi har alle et ansvar for at gøre noget ved det her. Men man skal gøre det på en god måde - had kan ikke bekæmpes med had, siger Özlem Cekic, som er født i Tyrkiet med kurdiske rødder, og kom til Danmark, da hun var 10 år.

Faktisk oplever hun efterhånden også oftere, at der er folk, som blander sig i debatten på de sociale medier, når der er nogen, som sender grove og hadefulde beskeder til hende. Og det er dét, der skal til, siger hun.

- Historisk set er det jo muligt at rykke de mest rabiate holdninger, siger hun.

Polititilhold
De værste eksempler kommer dog ikke på Facebook, men bliver i stedet meldt til politiet. Og faktisk er der flere personer, som har polititilhold mod at nærme sig Özlem Cekic.

- En af de personer, der har tilhold, har også en voldsdom bag sig, mens en anden er nynazist. Det er ikke bare drengestreger, og derfor skal jeg være ekstra opmærksom, siger hun.

Tilsvining af politikeres FB-venner er en
Tilsvining af politikeres FB-venner er en "bekymrende" optrapning

Og det er en unødvendig høj pris at betale for at være en offentlig person, mener hun.

- Jeg prøver ikke at involvere min familie i de her ting, og derfor bliver det ret ensomt. Det er kun toppen af isbjerget, som min mand ser, og min mor kan slet ikke klare det. Hver gang hun hører om det, mener hun, jeg skal trække mig, fortæller Özlem Cekic.

Bør ikke accepteres
Alligevel bliver chikanen også en slags hverdag, for SF’eren.

- Man bliver immun, og det bliver en del af arbejdet. Jeg kan eksempelvis sidde til en hyggelig middag med venner, og så kommer der de forfærdeligste ting ind på sms. Og så må jeg bare ignorere det. For ellers ville jeg bare blive lammet, siger hun.

Özlem Cekics venner fik svinsk SMS: Nu vil hun anmelde chikanen
Özlem Cekics venner fik svinsk SMS: Nu vil hun anmelde chikanen

Men er du ikke bare for fintfølende i en barsk virkelighed?

- Det vil nogen jo selvfølgelig mene. Jeg mener, man skal være hårdhudet, men jeg synes heller ikke, at vi skal acceptere det, siger hun.


LÆS OGSÅ: Øjenvidner: Du var vist selv ude om det, Özlem

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx