Af Niels Pedersen - 12/05-18 18:57

Erik Brandt i clinch med Kongehuset: Nu blander prins Henriks nære ven sigErik Brandt i clinch med Kongehuset: Nu blander prins Henriks nære ven sig

Han kan slet ikke kende det, der er blevet sagt.

Nekrolog: Prins Henrik død, 83 år gammel

Den tidligere generalløjtnant Kjeld  G.H. Hillingsø, har ikke oplevet, at kongehuset forsøgte at kontrollere, hvad han udtalte om sin ven prins Henrik i pressen.

Det fortæller han til BT efter at en anden af prinsens nære venner, den 74-årige modeskaber Erik Brandt, har påstået, at kongehuset havde givet ham mundkurv på.

83-årige Kjeld Hillingsø ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag mellem Erik Brandt og kongehuset, men oplyser, at han aldrig har talt med kongehuset om, hvad han skulle ytre offentligt om prinsen.

»Kongehuset giver ikke nogen mundkurv på. Det er jeg sikker på. De blandede sig ikke i, hvad folk tæt på prinsen udtalte i pressen. Det er op til folk selv at afgøre, hvad og hvor meget de ønsker at udtale sig,« siger Kjeld Hillingsø, da BT fanger ham over telefonen under en familieferie i Berlin.

»Jeg kunne dog godt forestille mig, at folk selv har taget kontakt til kongehuset, hvis de har været i tvivl om, hvad de skulle sige, når pressen henvendte sig,« siger Kjeld Hillingsø.

Det var under en samtale med Finn Nørbygaard i 'Finnsk Terapi' på Radio 24Syv, at Erik Brandt, som har været en af prins Henriks nære venner i 50 år, kom med den opsigtsvækkende oplysning om kongehusets påbud. En oplysning som kongehusets kommunikationschef Lene Balleby i en SMS til BT kategorisk afviser er sand.

»Jeg er ligeglad, om jeg får påbud. Det fik jeg af kongehuset om, at jeg ikke måtte snakke om prins Henrik. Jeg taler nøjagtig om, hvad der passer mig. Ingen skal diktere mig, hvad jeg må sige til pressen,« sagde Erik Brandt i Radio 24Syv.

Til BT fortalte han uddybende, at han selvfølgelig altid udtaler sig »med stor respekt for kongehuset og ikke mindst prins Henrik, som var en nær ven, jeg holdt utrolig meget af.«

Kjeld Hillingsø var en nær ven af prins Henrik gennem mange år. Prins Henrik holdt således nytårsaften sammen med Kjeld Hillingsø blot seks uger før sin død. Ligsom Erik Brandt har han ved flere lejligheder udtalt sig om sit nære forhold til prinsen i medierne.

Prins Henrik blev 83 år. Han sov stille ind på Fredensborg Slot den 13. februar klokken 23.18 efter flere ugers indlæggelse på Rigshospitalet, hvor han først fik konstateret en godartet tumor i venstre lunge - og derefter var i behandling for en lungeinfektion.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx