Af - 18/01-16 18:08

Jonas efter vild druktur på DR3: Overdrev på grund af tvJonas efter vild druktur på DR3: Overdrev på grund af tv

DR3s nye program ‘Druktur Retur’ er sensationspræget, mangelfuld og karikeret tv om unges druk, mener Alkohol & Samfund. Hovedpersonen selv, Jonas Thorup, fortryder sin medvirken og kalder sin druktur “unormal.”

Bildstrecke im Grossformat »

Han tyller et shot. Det smager surt. Så endnu et shot, en favnfuld øl og flere shots. 21-årige Jonas Thorup var med i første afsnit af DR3-serien “Druktur Retur”. Her drak han bogstavligst talt til han gik om kuld.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg drak så meget den aften. Det overraskede mig virkelig meget, at jeg kom på på 42 genstande, siger Jonas Thorup i dag.

Han drikker vildt meget. Ingen tvivl om det. Men han fastholder over for metroxpress, at det normalt kun er halvdelen af det, han drak i indslaget.

Jeg kan ikke sige, om det var fordi, der var et tv-hold på. Jeg ved bare, at den fik en ekstra tand den aften.

DR3 om nyt drukprogram: Det er ikke uforsvarligt
DR3 om nyt drukprogram: Det er ikke uforsvarligt

- Der var en episode på vej hjem fra byen af, hvor det ser lidt falsk ud. Jeg er ved at falde og sådan noget. Det kan godt være, at jeg har spillet lidt der. Men ellers var det en almindelig bytur. Bortset fra at jeg drak så meget.

DR3 forklarer, at de har gjort, hvad de kunne for at sikre, at ingen deltagere overdrev.

- Vi har explicit sagt, at det var vi ikke interesseret i. Og det står også i medvirkende-kontrakten, siger programmets redaktør Erik Struve Hansen og undrer sig: Andre kilder fra programmet bekræftede nemlig over for DR, at det var en normal aften for Jonas.

Samfund og Alkohol mener, DR svigter at beskrive druk-problemets kerne.

- Jeg synes, at den udsendelse svigter et stort problem og efterlader flere spørgsmål end svar. Hvorfor fortsætter udskænkningen, hvorfor sættes der ikke fokus på den push-kultur, med let tilgængelighed og små priser og tilhørende markedsføring, lyder det fra direktør Johan Damgaard Jensen.

De går efter det sensationsprægede, det som kan chokere. Der er ikke noget handlingsangivende, men man efterlader seerne chokerede over tingenes tilstand.

Hvor er jeg?! Druktur endte lidt for vildt: Vågnede op i andet land
Hvor er jeg?! Druktur endte lidt for vildt: Vågnede op i andet land

Det afviser DR 3, som mener, serien dokumenterer unges drukkultur og byder op til eftertanke.

Og hvis vi fandt nogen, der kun drak syv øl og blev lidt sjove, så ville det være sværere at starte diskussionen hjemme i stuerne.

- Vores hensigt med serien er at starte en diskussion af danske unges europarekord i druk, og vise nogle af de forskellige måder vi drikker på. Det foregår i nogle tilfælde som på Jonas' bytur. Men selvfølgelig også på mange andre måder, hvilket vi ser i de andre afsnit, siger Erik Struve Hansen fra DR3.

Jonas Thorup har i dag fortrudt, at han var med, og har lagt alkohol og cigaretter på hylden.

- Jeg slår en streg i sandet her. Nu stopper jeg med at drikke, siger han.

DR3 har ikke ønsket at metroxpress viser et klip fra det første afsnit i serien med Jonas Thorup. Herunder kan du se et klip fra udsendelse nummer tre, som bliver vist mandag den 18. januar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx