Af Michael Bo Mortensen - 24/09-13 17:49

Løkke: Sænk hellere skat i bund end i topLøkke: Sænk hellere skat i bund end i top

Bundskatten skal sænkes ad åre for at få lavtlønnede i arbejde, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen

storybild

(Billede: Polfoto)

Lavtlønnede danskere skal i job ved at sænke bundskatten, for 750.000 danskere i den arbejdsdygtige alder lever af offentlige overførsler. Det er vigtigere at lempe bundskatten end at sænke topskatten for højtlønnede.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ved DI's topmøde i Forum i København, hvor han uddyber sit forslag, der skal motivere ledige til at tage et job.

- Den første krone, jeg har til at sætte indkomstskatten ned, vil jeg gerne bruge i bunden. Det er et større problem, at det slet ikke kan betale sig at arbejde for en række danskere, siger Lars Løkke Rasmussen.

57.000 danskere på overførsler får kun en gevinst på mindre end 1000 kroner ved at få et arbejde. 14.000 danskere taber penge ved at komme i job. Kontanthjælpsloftet skal tilbage, beskæftigelsesfradraget øges, og bundskatten skal ned, siger han.

Venstre vil i næste års finanslovforslag bruge fem milliarder kroner på at lempe virksomhedernes skat ved at fremrykke dele af vækstpakken. Frem mod 2020 vil Venstre sænke bundskatten ved et offentligt udgiftsstop, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi er i dén grad udfordret. Der er et strukturelt problem, som man er nødt til at gøre noget ved i årene, der kommer. Vi er nødt til at finde pengene til det. Omdrejningspunktet er udgiftsstoppet, siger han.

- Regeringen vil hellere gør verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere. Vi vil hellere år for år investere pengene i lavere skatter og afgifter og rigtige danske arbejdspladser.

Dansk Folkeparti siger dog nej til nulvækst i det offentlige, og dermed bliver det svært for Lars Løkke Rasmussen at finde penge til forslaget.

Spørgsmål: Har du ikke et problem, når Dansk Folkeparti kræver en offentlig vækst på 0,8 procent?

- Jeg har ikke noget problem med at få min egen politik til at hænge sammen, siger Lars Løkke Rasmussen.

DI's adm. direktør Karsten Dybvad vil ikke kommentere Venstres forslag om at sænke bundskatten, som støttes af Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

- Jeg vil gerne have lejlighed til at studere forslaget, siger Karsten Dybvad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx