Af Pelle Dam - 03/05-14 08:14; Opdateret: 03/05-14 08:34

Se og Hør-journalist: Gjorde bare hvad cheferne bad omSe og Hør-journalist: Gjorde bare hvad cheferne bad om

Journalisten Kasper Kopping bekræfter, at ugebladet Se og Hør har brugt en kilde, der leverede ulovlige kreditkortoplysninger.

storybild

Dagbladet BT har i løbet af den seneste uge afsløret, hvordan ugebladet Se og Hør ulovligt har overvåget kendte danskeres kreditkortbrug. (Billede: Polfoto/Tariq Mikkel Khan)

Se og Hør-journalisten Kasper Kopping bekræfter over for Ekstra Bladet, at hans arbejdsplads har benyttet sig af en kilde, der gennem flere år har forsynet bladet med ulovlige oplysninger om kendtes kreditkort-transaktioner.

- Det er korrekt, at vi har haft en sådan kilde på bladet, men ved at udtale mig i detaljer om den omtalte periode, vil jeg kunne inkriminere mig selv, skriver han til Ekstra Bladet.

Avis afslører nye mails: Qvortrup kendte tys-tys-kilden
Avis afslører nye mails: Qvortrup kendte tys-tys-kilden

Derudover fortæller Kasper Kopping til avisen, at brugen af den hemmelige kilde skete efter direkte ordre fra toppen:

- Endelig er min eneste trøst, at jeg - uanset, hvad dette måtte ende med - føler, at jeg under hele forløbet blot har gjort, hvad jeg er blevet beordret til af mine skiftende chefer på bladet til og med 2011.

Tidligere Se og Hør-chef stopper hos Ekstra Bladet
Tidligere Se og Hør-chef stopper hos Ekstra Bladet

Dermed retter Se og Hør-journalisten fokus mod de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Per Ingdal.

Kasper Kopping vil nu drøfte sin viden om sagen med en advokat og give informationerne videre til både politi og Allers uvildige undersøgelse, lyder det.

Se Jim Lyngvild i nøgent provo-stunt mod Se og Hør
Se Jim Lyngvild i nøgent provo-stunt mod Se og Hør

Han siger samtidig, at samarbejdet ophørte i sidste halvdel af 2011, og at han selv oplyste den nuværende chefredaktør Niels Pinborg om tys-tys-kildens eksistens efter udgivelsen af Ken B. Rasmussens bog, der har fået Se og Hør-skandalen til at rulle.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx