Af Lars Dinesen - 27/09-15 10:00

Carl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme talCarl Holst om utilfredse soldater: Det er voldsomme tal

Forsvarsministeren erkender, at Forsvaret har en enorm opgave foran sig med mistillid og officerflugt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Adrian Joachim)

- Det er voldsomme tal.

Sådan reagerer forsvarsministeren, Carl Holst (V), på to medarbejderundersøgelser - en fra Forsvarsministeriet og en fra officerernes fagforbund, skriver Fyens Stiftstidende.

Begge viser massive problemer med tilfredsheden og tilliden til ledelsen i det danske forsvar. Forsvarsministeren erkender, at man står foran en stor opgave, men vil ikke påtage sig medansvar for krisen.

Både officerer og menige er dybt utilfredse med Forsvaret
Både officerer og menige er dybt utilfredse med Forsvaret

Den første måling er fra juni i år. Det er den såkaldte HR-måling fra Forsvarsministeriet, der blandt andet viser, at 4300 medarbejdere allerede nu søger væk fra Forsvaret, og at 7700 medarbejdere er usikre på, om de vil være i Forsvaret om to år.

Derudover viser en nyere måling fra officerernes fagforening (HOD), der er lavet så sent som sidste uge, at hele 82 procent af Danmarks officerers tilfredshed bliver påvirket af en manglende tillid til Forsvarets ledelse.

Ifølge Carl Holst er der gode grunde til at tage begge målinger alvorligt.

- HR-målingen er et udtryk for, at der er en udfordring, og derfor er jeg sikker på, at Forsvarets ledelse tager det alvorligt. Jeg tager det også alvorligt. Jeg afventer ledelsens forslag, initiativer og handlinger, siger Carl Holst til Fyens Stiftstidende og fortsætter:

Region vil kræve private mails fra Holst
Region vil kræve private mails fra Holst

Carl Holst afviser fagforeningers kritik
Carl Holst afviser fagforeningers kritik

- Jeg vil også for mit vedkommende prøve at få sat skub på nogle af de ting, som er blevet udskudt i forholdt til anskaffelse af nyt materiel. Det, tror jeg, er en medvirkende årsag til frustrationen.

Forsvarsministeren vil tackle utilfredsheden og mistilliden på to måder. Dels vil han tage en diskussion med de faglig organisationer - som eksempelvis officerernes forbund. Dels vil han afvente Forsvarets ledelses input.

Hvor lydhør vil du være i forhold til fagorganisationerne, hvis de foreslår at ændre drastisk på den struktur, der er i dag?

- Jeg er lydhør over for alle ting. Men jeg vil først lytte til, hvad ledelsen kommer med. Det er jo dem, der bærer ansvaret. Jeg tror på åbenhed i Forsvaret, siger ministeren.

LÆS OGSÅ: Derfor er Dannebrog hejst i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx