Af - 29/02-16 17:33

Maria fandt udenlandske pigers flaskepost ved Vesterhavet: Så langt har flasken rejstMaria fandt udenlandske pigers flaskepost ved Vesterhavet: Så langt har flasken rejst

Poppy og Gracies forældre troede, at flasken ville skylle op længere op af kysten, men gjorde store øjne, da Maria ledte efter dem på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du få et oprids af historien i billeder.

Efter en måned til søs dukkede to britiske pigers flaskepost op på den jyske vestkyst. Maria Deleuran fra Nørre Nebel brugte Facebook til at opstøve pigerne.

Hver dag lufter den danske Maria Deleuran sin hund Huxi i enten skoven eller ved Vesterhavet. Torsdag var de sammen med en veninde på stranden, og pludselig ville den otte måneder gamle unghund, der en blanding af fem racer, ikke videre fra en bunke skrammel, der lå i vandkanten.

- Normalt roder jeg aldrig ved sådan noget, men Huxi ville ikke længere. Så kunne jeg se, at der var en flaskepost med blomster på, siger Maria Deleuran til metroxpress.

Maria sagde i spøg til veninden, at det kunne være 'Flaskepost fra P,' der for tiden er aktuel på det store lærred med Nikolaj Lie-Kaas i hovedrollen. Det viste sig, at den faktisk var fra P, den ene af de to piger, der havde kastet den i vandet hedder nemlig Poppy.

TV: Se irriterende Nikolaj Lie Kaas få en knytnæve i hovedet
TV: Se irriterende Nikolaj Lie Kaas få en knytnæve i hovedet

- Det var faktisk en sjov tilfældighed. Vi havde lige talt om, at vi gerne ville i biografen og se filmen, griner den 41-årige Maria.

Afsenderne var Poppy på ni og femårige Gracie Cornwell, der havde kastet flaskeposten i vandet en måned i forvejen d. 24. januar i det sydlige England ved Hunstanton Beach omkring 100 kilometer nord for London. I alt havde flasken rejst i omegnen af 500 kilometer.

Zoom ud på kortet for at se, hvor langt flasken har rejst.

Svenske drenge finder mystisk dansk flaskepost fra '1951'
Svenske drenge finder mystisk dansk flaskepost fra '1951'

Danske Maria synes, at de skulle have besked, men kunne ikke tyde adressen på brevet i flasken. Derfor brugte hun Facebook til at opsøge pigerne via byens Facebookside 'March Free Discussion.'

Forældrene gjorde store øjne, da de havde regnet med, at den beskeden ville skylle op længere oppe af kysten. De havde regnet med, at den ville ende i den nærtliggende by King's Lynn.

- Min hustru Tanya var hjernen bag det hele. Hun købte flaskepostsættet til Poppy til jul, fortæller pigernes far, Andy Cornwell, til den britiske lokalavis Wisbech Standard.

Efterfølgende har danske Maria optrådt i både den lokale avis, samt på radioprogrammet 'Dotty McLeod breakfast show' på den lokale udgave af BBC.

Ekspedienten bad Lexi suge maven ind - nu går morens svar verden rundt
Ekspedienten bad Lexi suge maven ind - nu går morens svar verden rundt

- Jeg ville jo bare gerne have, at pigerne fik besked. Det andet tog jeg bare med, fortæller hun til metroxpress.

Nedenfor ses Marias opslag på Facebook.

LÆS OGSÅ: Her er sandheden bag viral Frozen-kage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx