31/10-17 09:58; Opdateret: 31/10-17 10:23

DF gør hjemsendelse af afviste asylansøgere til finanslovskravDF gør hjemsendelse af afviste asylansøgere til finanslovskrav

Der må være en sammenhæng mellem at modtage dansk bistand og tage imod sine egne borgere, mener DF.

storybild

København. Det er udlændingepolitikken, der er i centrum, når Dansk Folkeparti og regeringen mødes til finanslovsforhandlinger tirsdag over middag.

Dansk Folkeparti medbringer et krav om, at regeringen skal straffe lande, der ikke vil tage imod afviste asylansøgere, ved at skære i den danske ulandsbistand.

- Vi har et klart krav om, at regeringen sætter fokus på at afviste asylansøgere kommer tilbage, siger gruppeformand Peter Skarup (DF).

- Der må være en sammenhæng mellem, at hvis man modtager dansk bistand, så skal man selvfølgelig tage sine borgere tilbage.

Ifølge Skaarup er det blandt andet Irak, der på den ene side modtager dansk udviklingsbistand og på den anden side ikke tager imod irakere, der har fået afslag på asyl eller er blevet udvist på grund af kriminalitet.

- Jeg tror aldrig, at der kan gøres nok. Men vi vil spørge regeringen, hvad der er sket siden sidste år, hvor vi satte penge af til en hjemsendelsesenhed, siger DF-gruppeformanden.

Spørgsmål: Ved at skære i ulandsbistanden risikerer man så ikke at forværre forholdene i de pågældende lande med den konsekvens, at flere vil søge mod Europa?

- Det tror vi ikke på. Vi yder i forvejen store beløb til nærområdeindsatsen. Større end nogensinde, siger Peter Skaarup.

- Det giver nogle pligter for de lande, der modtager bistand. Der må vi sørge for, at de overholder de pligter. Nemlig at tage ens egne borgere tilbage, hvis de ikke kan få asyl i Danmark.

Finanslovsforhandlingerne foregår på den måde, at forskellige temaer diskuteres på forskellige møder i begyndelsen. Således har regeringen og DF allerede rundet retspolitikken og sundhed.

Og tirsdag er det så udlændingepolitikken, der er i centrum. Det er dog også muligt, at andre temaer bliver vendt. Men de vigtige forhandlinger om regeringens udspil om at lette skatten på arbejde er ikke på dagsordenen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk medie lukker og slukker
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Verdensstjerne med ultimativ hyldest...
bt.dk
Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx