Af - 20/05-15 17:27; Opdateret: 25/06-15 11:40

DR-chefer må betale tilbage for våd aftenDR-chefer må betale tilbage for våd aften

To DR-chefer har tilsammen måtte betale over 2.300 kroner tilbage, fordi der er blevet drukket for meget på DRs regning.

Bildstrecke im Grossformat »
Da Eurovision blev afholdt i København i 2014 blev budgettet voldsomt overskredet. Projektselskabet, der stod bag afholdelsen af Eurovision i København, havde oprindeligt lagt et budget på 34,6 millioner kroner, men de samlede udgifter til Eurovision i København endte på 334 millioner kroner. Metroxpress har fulgt sagen og nu er flere myndigheder gået ind i sagen. Statsrevisor-formand Peder Larsen på fotoet fortæller, at han ikke har set noget lignende i sine 23 år. Sådan så B&W på Refshaleøen ud i 2014. I alt fire myndigheder er gået ind i Eurovision-sagen. Rigsrevisionen, Statsforvaltningen og Økonomi- og Indenrigsministeriet er således alle i gang med at undersøge Eurovision-skandalen, mens Erhvervsstyrelsen afsluttede deres undersøgelse den 2. december. Her udtalte styrelsen en yderst skarp kritik af Wonderful Copenhagen, der samtidig blev sat under skærpet tilsyn i minimum resten af 2014 og 2015. Under Eurovision-skandalen kom det frem, at to To DR-chefer tilsammen måtte betale over 2.300 kroner tilbage, fordi der er blevet drukket for meget på DRs regning. Det var Pernille Gaardbo (tv) der havde spist og drukket for meget på Bistro Boheme i København og Jan Lagermand Lundme (th) der havde gjort det samme på MASH i København. Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (i midten), har erklæret sig enig i Rigsrevisionens hårde kritik af regionens rolle i forbindelse med Eurovision. Frank Jensen har indtil videre ikke sagt noget. Underdirektør Peter Rømer Hansen forlod i februar 2015 Wonderful Copenhagen efter skandalen - dog fastholdte han, at det ikke havde noget med Eurovision at gøre. I januar meddelte Lars Bernhard Jørgensen, at han ville fratræde efter mere end 20 år i Wonderful Copenhagen. Det var Basim, der repræsenterede Danmark med sin 'Cliché Love Song' i 2014. Vinderen ved Eurovision i København i 214 var Conchita Wurst fra Østrig. Det var Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk og Lise Rønne, der var værter for Eurovision, da det blev afholdt i København.

Pernille Gaardbo og Jan Lagermand Lundme.

Det store kaos bag Eurovision i København sidste år afholdt ikke folkene bag fra at gå ud og fyre den af på Danmarks Radios regning i månederne op til showet.

I marts sidste år, hvor det fortsat var kritisk, om Danmark overhovedet kunne gennemføre det store show, tog seks DR-chefer ført an af grandprix-chefen Pernille Gaardbo på den anmelderroste Bistro Boheme i København. Her fik de blandt andet serveret tournedos-bøffer og foie gras, hvilket blev skyllet ned med seks flasker vin og otte store fadøl, inden regningen på 6.419 kroner blev sendt videre til DR.

Endnu en direktør stopper i Eurovision-selskab
Endnu en direktør stopper i Eurovision-selskab

Ansatte må ellers kun drikke op til tre genstande på DR's regning, men først da metroxpress søgte aktindsigt i deres repræsentationsudgifter, måtte Pernille Gaardbo betale 1.665 kroner tilbage for den våde aften.

Måneden efter var den så gal igen på den fashionable bøfrestaurant Mash i Bredgade. Her har DRs anden Eurovision-chef Jan Lagermand Lundme nu måtte betale 650 kroner tilbage, fordi hans selskab fik en god flaske rødvin for meget.

”Fejl kan ske, men regler er selvfølgelig til for at blive overholdt. Derfor har vi fulgt op på to konkrete tilfælde,” skriver Niels Ammitzbøll, økonomichef i DR, i en email til metroxpress.

Regningen fra Bistro Boheme som metroxpress har fået udleveret via en aktindsigt hos DR

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, vil have DRs bestyrelse til at genopfriske reglerne for de ledende medarbejdere i DR.

”Jeg synes, at især den mængde alkohol virker for ekstravagant. Det er jo at betragte som en officiel arbejdsmiddag. Det lugter også lidt, at de først betaler tilbage, når I søger aktindsigt,” siger han til metroxpress.

DR's Eurovison-chefer brugte i alt 290.000 kroner på rejser og repræsentation i forbindelse med Eurovision.

LÆS OGSÅ: Turistselskab bruger millioner på gyldne håndtryk

LÆS OGSÅ: Endnu en direktør stopper i Eurovision-selskab

LÆS OGSÅ: Eurovision: DR fik 72 timer til at forhindre betalingsstandsning

LÆS OGSÅ: Manglende sikkerhed var ved at aflyse Eurovision

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx