Ammitzbøll: Forargeligt at kriminelle kommer på badeferie i CaribienAmmitzbøll: Forargeligt at kriminelle kommer på badeferie i Caribien

- Det her bekræfter bare, at der sagtens kan spares penge i den offentlige sektor, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll, efter at metroxpress har kunne fortælle, at der bliver brugt millioner på at sende unge misbrugere til Caribien.

storybild

Simon Emil Ammitzbøll (Billede: Polfoto)

Det møder ikke meget forståelse på Christiansborgs gange, at Frederikssund Kommune har brugt millioner på at sende unge kriminelle og misbrugere på såkaldte skibsprojekter i Caribien.

Metroxpress har nemlig kunne fortælle, at der både bliver drukket alkohol og røget hash på de både, som kommunen blandt andet har brugt knap otte millioner kroner på at sende unge afsted på som en form for misbrugsbehandling.

Ung misbruger på Caribien-tur: Det var verdens marihuana-hovedstad
Ung misbruger på Caribien-tur: Det var verdens marihuana-hovedstad

Men det er dybt forargeligt, mener politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance.

- Jeg vil sige to ting til det her. For det første så synes jeg, at det er forargeligt, at unge kriminelle bliver sendt på badeferie for det offentliges penge. For det andet må jeg sige, at det her bekræfter bare, at der kan spares penge i den offentlige sektor, siger han til metroxpress.

Ligesom Dansk Folkeparti vil Liberal Alliance tage problemstillingen op med en kommende minister på området.

- Vi vil ikke være med til, at pengene bliver brugt på den her måde. Vores kommunalbestyrelsesfolk skal selvfølgelig også være opmærksomme på, at pengene bliver brugt korrekt i kommunerne. Pointen er bare, at badeferie i Caribien må ligge udenfor det rimelige. Det er svært ikke at blive forarget, siger han til metroxpress.

Et par af de unge der har været sendt til Caribien. De to på billedet var med Den Maritime Base, som er det selskab kommunen brugte, men sendt afsted af andre kommuner (Billede: Privatfoto)

Samme melding kom tirsdag fra retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti:

- Hvis det er rigtig, at de har så let adgang til joints og hash, så er det jo en skandale, at skatteborgerne betaler i dyre domme, og det er totalt uansvarligt af den respektive kommune. Så snart valget er overstået, vil vi tage sagen op med den kommende minister på området. Der skal skrides ind over for den her praksis.

LÆS OGSÅ: Unge misbrugere får Caribien-ture for otte millioner kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx