Af - 10/09-16 09:30

Usædvanlig varm september: Masser af sol på vejUsædvanlig varm september: Masser af sol på vej

Det er en ganske varm tid, vi går i møde i Danmark, hvor temperaturerne er noget højere, end vi normalt oplever i september.

storybild

Sommeren er slet ikke slut endnu, selv om det rent faktisk er gået hen og blevet efterår. (Billede: Scanpix/Andreas Beck)

Det kan godt være, vi efterhånden er i midten af september, og det officielt er efterår i Danmark. Men det varme vejr render ingen vegne.

Således kan hele landet fra starten af næste uge se frem til nogle ganske behagelige temperaturer, der opfordrer til at finde badehåndklædet frem og tage en tur på stranden.

Tyske turister giver rekordår i danske sommerhuse
Tyske turister giver rekordår i danske sommerhuse

- Efter weekenden kommer højtrykket tilbage, og det gør, at vi får lidt varmere temperaturer - op mod 26 grader. Det begynder så småt mandag morgen i det sydlige Jylland, forklarer pressevagt hos DMI Janne Hansen.

Inden da kan vi se frem til en lidt mere gennemsnitlig weekend med skyer og nogen sol, siger hun. Men herefter sprænger skalaen så for, hvordan en dansk september normalt ser ud.

Denne video af en vejrvært går viralt - kan du se hvorfor?
Denne video af en vejrvært går viralt - kan du se hvorfor?

- Det er jo over normalen. Hvis man kigger på klimadata, plejer vi i september som helhed at have en gennemsnitlig temperatur på 17,5 grader. Så generelt er det en noget varmere periode, end vi normalt oplever i september, siger Janni Hansen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx