Af - 08/09-15 08:01

JAMEN DOG: Sådan er det at onanere i rummetJAMEN DOG: Sådan er det at onanere i rummet

Det er let som en leg for mænd at onanere i rummet.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er ingen brusebade eller badekar på rumstationen. Bruserens dråber vil ikke falde ned i dit hår, da der ikke er nogen tyngdekraft i rummet, og desuden vil vandet komme ud i små bobler der svæver væk. Det er farligt at have små bobler med vand svævende rundt på rumstationen af frygt for kortslutning. Stationen er nemlig pakket ind i elektrisk udstyr. .. Så astronauterne holder sig rene ved at vaske sig med vådservietter og tørshampoo. Vandet på en rumstation er kostbart. Der kommer ikke liiige en forsynlingsraket forbi, og derfor må alle tricks for at spare på vandet tages i brug. Astronauternes tis bliver renset, så det kan bruge som drikkevand. Ja faktisk skal der spares så meget på vandet på rumstationen, at det fugt, som astronauterne udskiller, bliver samlet op af en ventilator og genbrugt som vand. Det er også en måde altid at sørge for, at der bliver luftet ud, nu hvor man ikke bare lige kan åbne et vindue, når luften bliver for klam i rummet. Samtidig er det farligt, hvis der er for meget fugt i rummet på grund af al den elektronik, der omgiver rumstationen. For at sikre, at væsken ikke svæver bort under måltidet, bliver astronauterne nødt til at indtage alle drikke og supper med sugerør fra plastikposer. Der bliver sansynligvis spist flere chilier og mere peber i rummet .Vægtløsheden sløver nemlig astronauternes smagsløg, så der skal stærke sager til, før maden smager af noget i rummet. Hvis din kaffe skvulper, vil kaffen ikke falde ned og lave en stor kaffeplet på dit tøj. Alt i rummet er vægtløst, også flydende sager. Din spildte kaffe vil altså svæve rundt i bobler i rummet. Det er kun muligt at spilde kaffen på dit tøj, hvis du efterfølgende går ind i boblen. Nej.. Astronauter spiser ikke udelukkende tør-mad, som de fleste måske tror. Faktisk minder maden på en rumstation meget om den mad, vi får herhjemme. Men der er stadig noget mad, som astronauterne ikke kan spise: - Mad, der krummer for meget, eller som laver væskedråber er ikke til at spise i rummet, siger Michael Linden-Vørnle. Rød grød med fløde er en af de retter, der simpelthen bliver for besværlig at servere for astronauterne. Fløden skal varmebehandles, så den kan holde, men det bliver den karamel-agtig af. Rødgrøden laver desuden for små dråber. Astronauterne må endelig ikke spise for fed mad. Som skrevet i artiklen bruger astronauterne næsten ingen energi på at bevæge sig, da der ikke er nogen tyngdekraft i rummet. På jorden bruger vi jo energi på selv dét at holde os oprejst. Astronauterne forbrander mindre, og derfor er det meget vigtigt, at kosten er sammensat korrekt, ligesom astronauterne skal træne for at deres muskelmasse ikke svinder ind. Når astronauterne træder af på naturens vegne oppe på rumstationen, er der intet vand, der tømmer kummen for indhold. Så hvordan forhindrer man, at urinen og den øvrige afføring ikke svæver rundt nede i kummen og måske endda ender med at svæve lige op i ballerne på astronauterne? Svar: Der er luftstrøm fra toilettet.

11 finurlige fakta om, hvordan livet på en rumstation er markant anderledes end hverdagen på jorden. Kilde: Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent. DTU SPACE Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

Hvis du en dag er så heldig at tage på rumrejse og trænger til at få lettet trykket, er der godt nyt.

Det er nemmere at onanere i rummet, end det er på jorden.

Det bekræfter Michael Linden-Vørnle, der er astrofysiker og chefkonsulent ved DTU SPACE - Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

Det er meget lettere, for du bruger meget mindre kraft på at bevæge dig deroppe.

Det svarer Michael Linden-Vørnle, da metroxpress spørger ind til emnet.

Dansk astronaut: 1-2 procents risiko for at jeg dør
Dansk astronaut: 1-2 procents risiko for at jeg dør

Faktisk er det så let at bevæge sig, at bare dét at rejse sig op fra sin stol kan være en stor bedrift for astronauterne, når de kommer tilbage på jorden. Deres hjerne har vænnet sig til, at der skal meget færre kræfter til, fortæller Michael Linden-Vørnle.

Men er det så også lettere at have sex i rummet?

- Du er vægtløs, så der kan være del udfordringer forbundet med at have sex i rummet. Eksempelvis er det svært, fordi der ikke er noget at sætte af med, og du skal holde fast i ting, for ikke at svæve ind i en stikkontakt eller i væggen, siger Michael Linden-Vørnle.

Han "foreslår" derfor, at man binder sig fast med velcro og strips for ikke at svæve væk under akten.

Der er dog ikke nogen, der officielt har meldt ud, at de har haft sex i rummet.

Det kan der dog blive ændret på, hvis det står til pornotjenesten PornHub, der i juni måned startede en indsamling, der skal finansiere den første sexfilm optaget i rummet. Læs mere om den idé her. Eller se videoen om projektet herunder.

Mogensens indsats for Danmark imponerer Lars Løkke
Mogensens indsats for Danmark imponerer Lars Løkke


LÆS OGSÅ: Rumrejse udløser lønstigning: Så meget tjener Astro-Andreas

LÆS OGSÅ: Andreas Mogensen giver første tegn fra rummet

LÆS OGSÅ: TV: Her sendes den første dansker i kredsløb om Jorden

LÆS OGSÅ: Her bliver Andreas Danmarks første astronaut

LÆS OGSÅ: Minister: Andreas Mogensen er en dansk ambassadør

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx