Af Jeppe Pedersen - 30/08-17 15:27

Dansk popstjerne bag kæmpe 90'er-hits er medejer af 'Raket-Madsens' ubådDansk popstjerne bag kæmpe 90'er-hits er medejer af 'Raket-Madsens' ubåd

Peter Madsen ejer ikke selv ubåden Nautilus, som han er sigtet for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall i. Den er derimod fællesejet af sanger og producer Christian Møller Nielsen og mangemillionæren Georg Poul Artmann.

storybild

Peter Madsen ejer ikke selv sin ubåd, Nautilus. (Billede: Bax Lindhardt)

Christian Møller Nielsen blev landskendt, da han i 1999 startede duoen Barcode Brothers, der lagde Danmark ned med technosange som 'SMS', 'Dooh Dooh' og 'Flute'. I dag spiller de stadig til koncerter rundt omkring i landet.

Det skriver ugebladet Tæt På.

Christian Møller Nielsen er i dag direktør i sit eget firma CMN Productions, der blandt andet ejer drabssigtede Peter Madsens rumselskab, Raketmadsens Rumlaboratorium ApS. For to måneder siden udsendte selskabet en pressemeddelelse om en ændring af ejerskabet i selskabet. Her fremgik det, at  Christian Møller Nielsen via CMN Productions ApS ejer 25-33 procent, mens Georg Poul Artmann Holding ApS ejer 67-90 procent.

Ifølge Tæt På arbejdede Christian Møller Nielsen samtidig som agent for Peter Madsens rumprojekt, og det var også ham, der i begyndelsen af hele ubådssagen talte til medierne. Men siden drabssigtelsen kom, har han ikke været til at få fat i.

Raketmadsens Rumlaboratorium blev stiftet i juli 2014 og er registreret indenfor branchen: 'anden forskning og eksperimentel udvikling inden for naturvidenskab og teknik'.

Millionæren Georg Poul Artmann, som er bosat i Norge, investerede 250.000 kroner i Peter Madsens foretagende som startkapitaltilskud.

»Jeg var meget betaget af hele raketmiljøet i Danmark. Madsen var daglig leder og direktør, men jeg har ikke som investor blandet mig i den daglige drift,« fortalte Georg Poul Artmann i sidste uge til Berlingske.

Efter de seneste dages udvikling i ubådssagen, ønsker man nu ikke at få ubåden tilbage. Ifølge Georg Poul Artmann er alle involverede i selskabet dybt rystet over de oplysninger, som er kommet frem de seneste dage.

»Lige nu fokuserer vi på, at der skal ryddes op i selskabet. Vi skal sunde os og fordøje det, og så skal vi til at rydde op i selskabet,« siger han.

Det er nu næsten tre uger siden, at den svenske journalist Kim Wall steg om bord på den hjemmebyggede ubåd 'Nautilus' sammen med Peter Madsen - og blev set i live for sidste gang, mens hun vinkede til folk inde på kajen, og ubåden stævnede ud i vandene omkring hovedstaden.

For en uge siden kom det frem, at en mand på en cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved. Ligdelene var ifølge politiet 'bevidst blevet afskåret'. Få dage senere viste resultaterne fra en dna-analyse, at der var tale om Kim Wall.

Peter Madsen sidder lige nu varetægtsfængslet for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder' på Kim Wall, der arbejdede som freelancejournalist. Han har i retten tidligere forklaret, at der ifølge ham var 'sket en ulykke' om bord på ubåden, før han havde smidt den 30-årige svenskers lig i havet.

Han nægter sig skyldig i drab, uagtsomt manddrab og i usømmelig omgang med lig.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christian Møller Nielsen.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx