Af Christian Kloster - 07/07-14 09:17

Sådan tjekker indbrudstyve om du er hjemmeSådan tjekker indbrudstyve om du er hjemme

Politiet opfordrer til, at man er ekstra opmærksom på små afmærkninger, der lige pludselig sidder på ens postkasse eller ved ens dør.

storybild

(Billede: Arkivfoto/Polfoto)

Indbrudstyve bruger nemlig ting som klistermærker eller nu små kugler, som de holder øje med bliver liggende som tegn på, om folk har været hjemme.

Det skriver DR Fyn.

- Vi har før haft mistanke om, at indbrudstyve har afmærket nogle huse, som de gerne vil besøge senere. Ser man klistermærker eller kugler omkring sin bopæl, som ikke burde være der, hører vi gerne om det, siger politikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi.

Mystisk sag: Politi finder pengeskab fra indbrud i park
Mystisk sag: Politi finder pengeskab fra indbrud i park

En af dem, som har opdaget noget mystisk ved sit hus, er Maria Brumvig, som bor i kvarteret Bolbro i Odense:

- Jeg kommer hjem fra en tur til København søndag middag, hvor det ligner, at det har haglet rigtig meget foran vores hoveddør.

Indbrudstyv forsøgte at flygte i kajak
Indbrudstyv forsøgte at flygte i kajak

Men ved nærmere eftersyn viste det sig, at kuglerne ikke var et vejrfænomen, siger hun til DR Fyn:

- Da vi kommer tættere på, ligger der en masse små hvide plastikkugler foran vores dør, både på trappeafsatsen og fliserne. Det synes vi så meget mærkeligt ud.

Hver femte dansker giver indbrudstyven let spil
Hver femte dansker giver indbrudstyven let spil

Det viste sig bagefter, at der havde været flere indbrud i Maria Brumvigs kvarter, og det er derfor hendes og politiets mistanke, at kuglerne har været placeret af tyve.

Hos brancheforeningen SikkerhedsBranchen råder direktør Kasper Skov Mikkelsen til, at man sikrer sig mod indbrud og tyveri ved at give indtryk af, at der er nogen hjemme:

- Få en aftale med naboen. Tilmeld jer nabohjælp og få nogen til fylde skraldespanden, tømme postkassen og tænde lys. Kort sagt: Få huset til at se beboet ud.

Tyven: Sig go'dag til den fremmede i kvarteret
Tyven: Sig go'dag til den fremmede i kvarteret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx