Af - 19/01-15 14:33; Opdateret: 21/01-15 08:17

Gør du det også for nemt for tyven? Her er den dumme kodefejlGør du det også for nemt for tyven? Her er den dumme kodefejl

23% af danske unge mellem 18 og 29 år bruger samme fire-cifrede adgangskode på mobilen til apps som mobilepay og netbank. Men gør det noget?

storybild

(Billede: Polfoto)

Det kan være svært at huske mange forskellige kodeord, og det er derfor fristende at bruge det samme password til forskellige ting, men det er en rigtig dårlig idé, advarer eksperter.

Alligevel bruger 23 % af de unge mellem 18 og 29 år den samme fire-cifrede adgangskode til deres smartphone som kode til apps som netbank og mobilepay. Det viser en måling, som YouGov har lavet for metroxpress.

Forsøg: Så angste bliver vi, af at være væk fra vores iPhone
Forsøg: Så angste bliver vi, af at være væk fra vores iPhone

- Det første en hacker gør er at teste alle adgange med det samme password, og derfor er det vigtigt, at man har et, der er unikt til hver service. Både på mobil og computer, siger Kenneth B. Jørgensen, der er Information Security Officer hos IT-firmaet Multihouse.

Chef for DKCERT, computer security incident response team, Shehzad Ahmad understreger også, at det er vigtigt, du har forskellige kodeord.

IPhone-ejere mindre lykkelige end Samsung-ejere
IPhone-ejere mindre lykkelige end Samsung-ejere

- Det er skidt for sikkerheden med det samme kodeord, og selv om du ikke kan overføre penge fra netbank på telefonen uden nem-id, kan man se dine kontooplysninger, og bruger du den samme kode til mobilepay, kan du overføre penge derfra.

Politiet råder også til, at du er opmærksom, når du bruger din smartphone og sikrer dig, at du bruger forskellige adgangskoder.

Ekspert: Ingen grund til panik over ny iPhone-virus
Ekspert: Ingen grund til panik over ny iPhone-virus

- Det er også vigtigt, at du er opmærksom, når du taster adgangskoden til din telefon på samme måde, som du passer på, når du bruger din pinkode, siger kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen.


Læs eksperternes råd til, hvordan du laver gode forskellige koder uden at glemme dem i faktaboksen.

Noget kunne nemlig tyde på, at vi ikke er super opfindsomme, når det kommer til kodeord. Se bare denne top 10 over verdens mest brugte kodeord i 2013, offentliggjort af SplashData.

Nr. 1 - 123456
Nr. 2 - password
Nr. 3 - 12345678
Nr. 4 - qwerty
Nr. 5 - abc123
Nr. 6 - 123456789
Nr.7 - 111111
Nr. 8 - 1234567
Nr. 9 - iloveyou
Nr. 10 - adobe123

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx