28/09-17 02:33

Regeringsordførere vil lempe stram regel for statsborgerskabRegeringsordførere vil lempe stram regel for statsborgerskab

Man bør ikke få karantæne fra at få statsborgerskab, hvis man får en trafikbøde, mener V, K og LA's ordførere.

storybild

København. Ordførere fra de tre regeringspartier vil bløde op på en aftale om statsborgerskab, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i 2015 stod i spidsen for.

Det skriver Politiken torsdag.

Venstres Jan E. Jørgensen vil lempe den aftale om stramninger, som Støjberg (V) dengang indgik med de borgerlige partier og Socialdemokratiet.

I de to andre regeringspartier, Konservative og Liberal Alliance, bakker ordførerne op om initiativet.

Ønsket om at lempe aftalen udspringer blandt andet af en sag med en engelsk kvinde, der har fået udskudt dansk statsborgerskab til december 2020.

Det sker, fordi hun sidste år kørte 13 kilometer i timen for hurtigt ved et vejarbejde og fik en bøde på 3000 kroner. Dermed har hun fået karantæne fra at få statsborgerskab.

Det er ganske urimeligt, mener Liberal Alliances ordfører.

- Vi er simpelthen nødt til at kigge mere nuanceret på de her sager. Det her virker på ingen måde rimeligt i min verden, siger Laura Lindahl (LA) til Politiken.

De Konservatives Naser Khader forklarer, at han hele tiden har været imod, at færdselsbøder på 3000 kroner automatisk skal give karantæne i fire et halvt år.

Hos Dansk Folkeparti er indfødsretsordfører Christian Langballe til gengæld ikke glad for de nye toner fra regeringspartierne.

- Jeg synes faktisk, at samarbejdet med Venstre er så utrolig dårligt, at det egentlig ikke kommer bag på mig, at Venstres ordfører laver sådan nogle numre der, uden at vi overhovedet ved noget, siger han.

Han mener, at det er et ilde varsel frem mod forhandlinger på indfødsretsområdet.

- Det tyder ikke ret godt i forhold til de kommende forhandlinger, hvor vi skal stramme på indfødsretsområdet. Hvis det her er formen, så får vi meget svært ved at lave en aftale, siger Langballe til Politiken.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Røde Kors slår alarm: 'Det er en...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Voldsomt trafikuheld: Tre personer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx