31/08-14 08:03; Opdateret: 31/08-14 08:18

Morten Østergaard skal lede De RadikaleMorten Østergaard skal lede De Radikale

Skatteminister Morten Østergaard forventes at blive ny partileder for De Radikale og overtage posten som økonomi- og indenrigsminister, erfarer Ritzau.

storybild

Skatteminister Morten Østergaard forventes at blive ny partileder for De Radikale og overtage posten som økonomi- og indenrigsminister, erfarer Ritzau. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Folketingsgruppen bliver indkaldt til et ekstraordinært møde søndag, og her er den klare forventning, at gruppen vil pege på Morten Østergaard som Vestagers arvtager, når hun skifter Christiansborg ud med Bruxelles som dansk kommissær i EU.

Morten Østergaard har også opbakning fra Vestager selv, fortæller hun til Ritzau.

Topminister angriber Københavns Kommune
Topminister angriber Københavns Kommune

- Gruppen skal vælge en ny politisk leder. Det regner jeg med, at gruppen vil gøre med meget kort aftræk. Mit bud vil være, at det bliver Morten Østergaard, man vælger, fortæller Vestager.

- Morten har været min wingman de sidste syv år og har været med i det strategiske arbejde, i udførelsen af det, i forhandlinger, i vores eftertanke og omtanke i samspil med gruppen og partiet. Så jeg kender ingen i dansk politik, som jeg har større tillid til, fortsætter hun.

Det er samtidig også Vestagers forventning, at Morten Østergaard overtager den magtfulde post som økonomi- og indenrigsminister, som hun hidtil har bestredet.

- Det er for tidligt at gøre endeligt endnu, men det er min forventning, siger hun.

Radikale afviser at gøre klar til Vestager-exit med stedfortræder
Radikale afviser at gøre klar til Vestager-exit med stedfortræder

Brøler i SKAT koster statskassen 900 millioner
Brøler i SKAT koster statskassen 900 millioner

For at Morten Østergaard kan vælges til leder af partiet, kræver det, at De Radikales gruppe vælger ham ved en afstemning.

Mødet kommer angiveligt til at finde sted søndag middag.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afslørede ved et pressemøde natten til søndag, at Margrethe Vestager bliver Danmarks nye EU-kommissær og derfor træder derfor ud af den danske regering i næste uge.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx