Af Ritzau - 12/12-16 21:39; Opdateret: 13/12-16 05:00

Pape vil fjerne prøveløsladelser for rockere og bandemedlemmerPape vil fjerne prøveløsladelser for rockere og bandemedlemmer

Vi er nødt til at sætte hårdt mod hårdt i kampen mod rockere og bandemedlemmer, mener justitsministeren.

storybild

I dag er registrerede rockere og bandemedlemmer kun afskåret fra prøveløsladelse, hvis deres gruppe ifølge politiet tager del i en konflikt. (Billede: Scanpix/Bjarke Bo Olsen)

Det skal være slut med prøveløsladelser. Afsoningen skal i højere grad ske i isolation. Og straffene for overtrædelse af våbenloven skal skærpes.

Sådan lyder nogle af de tiltag, justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil indarbejde i en ny rocker- og bandepakke efter et blodigt år med konflikt i den kriminelle underverden og skyderi i gaderne. Det skriver Jyllands-Posten.

- Er man registreret rocker- eller bandemedlem, er der ingen prøveløsladelse. Billetten til prøveløsladelse er, at man er en del af et exitprogram, siger han til avisen.

Dermed skærper justitsministeren tonen over for organiserede kriminelle i Danmark.

I januar kunne forhenværende justitsminister, Søren Pind (V), "ikke gå så langt" og pegede blandt andet på hensynet til menneskerettighederne.

I dag er registrerede rockere og bandemedlemmer kun afskåret fra prøveløsladelse, hvis deres gruppe ifølge politiet tager del i en konflikt.

- Vi har organiserede kriminelle, som ikke skyr nogen midler. Derfor er vi nødt til at sætte hårdt mod hårdt, siger Søren Pape Poulsen til Jyllands-Posten.

Retsordfører Trine Bramsen (S) efterlyser flere visioner fra justitsministeren.

- Der skal langt mere effektive og kreative redskaber på bordet, hvis vi skal have bekæmpet det her. Papes forslag bygger jo bare oven på den rocker- og bandepakke, der allerede eksisterer. Det er fint, men det er langt fra nok, siger hun til Ritzau.

- Vi vil præsentere justitsministeren for en lang række forslag om at gå efter rockere- og bandekriminelles indtægter, gøre det sværere for dem at erhverve de store biler, de kører rundt i, give politiet nogle nye overvågningsredskaber, og at det skal være lettere at stille de kriminelle til ansvar for deres handlinger.

Siden 2011 er antallet af registrerede rockere og bandemedlemmer i Danmark faldet markant.

Det kan der være flere forklaringer på, lyder det fra Michael Kjeldgaard, leder af Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet.

- Der er strenge dokumentationskrav, når vi siger, at en person er rocker- eller bandemedlem.

- Vi ser meget større fleksibilitet i bandemiljøet end tidligere og skift mellem grupper. Det gør dokumentationsarbejdet vanskeligere, og så er politiet nogle gange nødt til at pille bandemedlemmer ud af registret, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs Formel 1-ekspert: Magnussens...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
LIGE NU: Menneskejagt i gang - flere...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx